Ειδήσεις

Η 7η ΥΠΕ για τις συνθήκες θανάτου της 40χρονης μητέρας

Την απάντηση δια μέσου της Διοίκησης κοινοποίησε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σχετικά με τον τραγικό χαμό της 40χρονης μητέρας στις 4 Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι.

Η Μαρία Κυριακάκη,  μητέρα δύο παιδιών, που το βράδυ της Κυριακής της 4ης Σεπτεμβρίου,  υπέστη ανακοπή και για την περίπτωση της στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση μεταφοράς  απο το κέντρο υγείας Αρκαλοχωρίου στο ΠΑΓΝΗ, δεν τα κατάφερε τελικά και υπέκυψε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Απόγευμα Κυριακής της 4ης Σεπτεμβρίου, έφυγε με τον σύζυγο της για να πάνε σε γάμο στο Αρκαλοχώρι κάνοντας ωστόσο προηγουμένως μία στάση σε μία καντίνα για να προμηθευτούν νερό. Εκεί ωστόσο συνέβη το μοιραίο. Και ενώ η γυναίκα ήταν σε πολύ καλή διάθεση δεχόμενη και τα πειράγματα από τον σύζυγο της όλα ξαφνικά άλλαξαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Σωριάστηκε στο έδαφος και η τραγωδία για την οικογένεια είχε μόλις γράψει την πρώτη της σελίδα. Αμέσως  ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο κέντρο υγείας Αρκαλοχωρίου ωστόσο τα λεπτά περνούσαν και η γυναίκα έχανε πολύτιμο χρόνο έχοντας υποστεί ανακοπή.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΕΘΑΝΕ Η 40ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΝΑΚΟΠΗ

Η απάντηση της 7ης ΥΠΕ

Θέση γύρω από τις συνθήκες του θανάτου της άτυχης μητέρας, παίρνει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στις 4-9-2016 στο Αρκαλοχώρι και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της 40χρονης Μαρίας Κυριακάκη η 7η ΔΥΠΕ συλλυπείται ειλικρινώς την οικογένεια και τους οικείους της. Επειδή είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ  που έκαναν λόγο για «πεπαλαιωμένο απινιδωτή» και «υποστελεχωμένο Kέντρο Yγείας Αρκαλοχωρίου» στο οποίο παρασχεθήκαν οι πρώτες βοήθειες  θα θέλαμε να διευκρινίσουμε, προς αποφυγή δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων που επιτείνουν την ψυχική οδύνη των οικείων της θανούσης αλλά και δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες , ότι τόσο οι εφημερεύοντες ιατροί όσο και το προσωπικό του ΕΚΑΒ έπραξαν το καθήκον τους με βάση όλες τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματικής  ευσυνειδησίας. Οι απινιδωτές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν σύγχρονοι και συντηρημένοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παλαιότερες συσκευές είναι αναποτελεσματικές εφόσον είναι σωστά συντηρημένες. Σε ότι δε αφορά στο θέμα της υποστελέχωσης πρέπει να διευκρινιστεί ότι αν και υπαρκτή, με κανέναν τρόπο δεν συνδέεται και δεν επηρέασε την εφημεριακή λειτουργία του κέντρου υγείας  και την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών .

Από τη Διοίκηση της 7ης Υ.Π.Ε. Κρήτης

Αξίζει βέβαια να τονιστεί πως όλα τα Κέντρα Υγείας στο νησί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι από το neakriti.gr, έγινε προσπάθεια να συνδεθεί η υποστελέχωση του ΚΥ με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Αναφορικά με τον απινιδωτή, το ρεπορτάζ στο neakriti.gr, στηρίχθηκε στις μαρτυρίες ανθρώπων από το συγγενικό περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια