Ειδήσεις

Κρήτη: Λουκέτο σε μαγαζιά όπου δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη!

4 λουκέτα για 48 ώρες σε επιχειρήσεις στην Κρήτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μια από τις δύο επιχειρήσεις στο Λασίθι, δεν κόπηκε ούτε μια απόδειξη,

Το πάρτι της φοροδιαφυγής κυριαρχεί και για τον μήνα Σεπτέμβριο σε όλη τη χώρα, με τους ράμπο του υπουργείου Οικονομικών να προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους στα τουριστικά θέρετρα, όπου οι έλεγχοι έχουν φέρει λουκέτα 48 ωρών για τη μη έκδοση αποδείξεων σε επιχειρήσεις εστίασης σε Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο και όχι μόνο έκδοση αποδείξεων.

Μόνο στο νησί μας, καταγράφηκαν 4 λουκέτα για 48 ώρες σε επιχειρήσεις σε Χερσόνησο, Καστέλι Πεδιάδος, Άγιο Νικόλαο και με πρόσφατη περίπτωση, αυτή σε εστιατόριο στην Ιεράπετρα, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της για 48ώρες.

Λίγες μέρες μετά την αναστολή της λειτουργίας εστιατορίου σε Χερσόνησο και με πρόσφατο διήμερο λουκέτο σε εστιατόριο στο Καστέλι Πεδιάδος, όπου δεν κόπηκαν 11 αποδείξεις, σειρά είχαν 2 εστιατόρια σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα, όπου δεν κόπηκαν 14 αποδείξεις, στη κάθε επιχείρηση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δεν κόπηκε ούτε μια απόδειξη!

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σε μια από τις δύο επιχειρήσεις του Νομού Λασιθίου, δεν κόπηκε ούτε μια απόδειξη, κάτι που φωτογραφίζει τις τεράστιες διαστάσεις του προβλήματος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι Ράμπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνουν δράση και εφαρμόζουν το επίμαχο μέτρο εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση 10 και πλέον αποδείξεων ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα 500 ευρώ.

Την ίδια ώρα, επικρατεί αναστάτωση και αναβρασμός στον κλάδο της εστίασης, μετά και την προειδοποίηση του υπουργείου Οικονομικών για λουκέτα μέχρι 30 ημέρες και μαύρη λίστα  με στόχο να αναχαιτιστεί το γενικευμένο κύμα φοροδιαφυγής που παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Η ενεργοποίηση του «παγωμένου» νόμου προβλέπει ότι οι ΔΟΥ μπορούν να κλείνουν ένα κατάστημα από 3 έως και έναν μήνα εφόσον, δεν κόβει αποδείξεις, εφόσον προβαίνει σε φορολογικές παραβάσεις τρεις φορές σε ένα έτος και αν παρεμποδίζει τον έλεγχο με βία ή απειλές.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια