default-image

Στις φλόγες Θάσος και Άγιο Όρος

Στις φλόγες Θάσος και Άγιο Όρος

Σε εξέλιξή βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη πυρκαγιά στο νησί της Θάσου, ενώ με εντολή του Δήμου και της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νησιού εκκενώθηκε ο οικισμός του Καβαζιτίου Πρίνου. Παράλληλα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στο Άγιον Όρος από το πρωί.

Πυρκαγια σε 4 μέτωπα στη Θάσο - Εκκενώθηκε περιοχή

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στο νησί της Θάσου, συγκεκριμένα από τις 06:00 το πρωί, ενώ ήδη δόθηκε εντολή από τη πυροσβεστική υπηρεσία και το Δήμο Θάσου για άμεση εκκένωση του ορεινού κατάφυτου οικισμού του Καζαβιτίου Πρίνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής λόγω των κεραυνών που έπεφταν στην περιοχή τα ξημερώματα, ξέσπασαν πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα και ειδικότερα στο Ραχώνι, τον Πρίνο, τις Αλυκές και τον Λιμενάρια δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμενων κατάσβεσης.

Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές και την κατάσβεση τους επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Για τις ανάγκες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη νωρίς το πρωί. Ενώ, να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης εκτός των επίγειων δυνάμεων συμμετέχουν και εναέριες: 4 καναντέρ, ένα ελικόπτερο και 2 πετζετέλ.

Πυρκαγιά και στο Άγιον Όρος

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 7:20 το πρωί και στο Άγιον Όρος. Στην περιοχή επιχειρούν -μέχρι στιγμής- εννέα οχήματα με 18 άτομα, ένα πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων κι ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένεται και η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Πηγή: amna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News