default-image

Υπό το βλέμμα 4.000 ένστολων τα εγκαίνια στη ΔΕΘ

Ελλάδα
Υπό το βλέμμα 4.000 ένστολων τα εγκαίνια στη ΔΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από κινητοποιήσεις επισκιάζονται τα εγκαίνιά της ΔΕΘ, με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Στη Θεσσαλονίκη εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου, με τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης και την ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα.

Με δεδομένη τη δύσκολη πορεία της οικονομίας, ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να δώσει υποσχέσεις για νέες παροχές, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα προσπαθήσει να δώσει την εικόνα ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται κατά της διαπλοκής.

Με κινητοποιήσεις υποδέχονται τη ΔΕΘ

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία προς το κέντρο της πόλης έχουν προγραμματίσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ενώ, ξεχωριστή κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε νωρίτερα το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ενόψει της έναρξης της ΔΕΘ.

Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τους τελευταίους πέντε μήνες.

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι περίπου 2.000 - 4.000 ένστολοι από διάφορα σημεία της χώρας διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στα μισθολόγια τους αλλά και το ασφαλιστικό, ενώ ζήτησαν την ικανοποίηση των πάγιων θεσμικών τους αιτημάτων.

Πηγή: Sofokleousin.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News