default-image

Απειλές ότι θα επαναληφθεί η 11η Σεπτεμβρίου "χίλιες φορές"

Κόσμος
Απειλές ότι θα επαναληφθεί η 11η Σεπτεμβρίου "χίλιες φορές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα απειλεί να επαναλάβει την 11η Σεπτεμβρίου "χιλιάδες φορές" .

O Αϊμάν αλ Ζαουάχρι απείλησε τις ΗΠΑ ότι η τρομοκρατική οργάνωση θα επαναλάβει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου «χιλιάδες φορές», σε ένα βίντεο που σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με αφορμή την 15η επέτειο των πολύνεκρων χτυπημάτων στη Νέα Υόρκη.

Η 11η Σεπτεμβρίου είναι «το αποτέλεσμα των εγκλημάτων σας εναντίον μας» τόνισε ο Ζαουάχρι στο βίντεο που προβλήθηκε σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν τα «εγκλήματα» συνεχιστούν, η 11η Σεπτεμβρίου «θα επαναληφθεί χιλιάδες φορές».

Την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, δύο επιβατικά αεροπλάνα εξετράπησαν από την πορεία τους και συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, σκοτώνοντας 2.753 ανθρώπους. Την ίδια ημέρα, ένα τρίτο επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Πενσυλβάνια και άλλο ένα στο Πεντάγωνο, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον.

Στο βίντεο, ο Ζαουάχρι αναφέρεται στην πολιτική των ΗΠΑ προς τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες καταγγέλλοντας την «κατοχή» των εδαφών σε αυτές τις χώρες και την στήριξη της Ουάσιγκτον σε «εγκληματικές και διεφθαρμένες» κυβερνήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News