Ειδήσεις

Οι ένστολοι ζητούν να εφαρμοστούν άμεσα οι αποφάσεις του ΣτΕ

Δεν διεκδικούν αλλά απαιτούν οι ένστολοι την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έχει δικαιώσεις τους αγώνες τους, όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των ενστόλων σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη όπου δίνουν δυναμικό παρόν με τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ.

Στην πρώτη γραμμή της ένστολης πορείας διαμαρτυρίας το απόγευμα της Παρασκευής βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Κρήτης, όπως φαίνεται από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα στην πλατεία Αριστοτέλους Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες προειδοποίησαν μάλιστα πως η υπομονή τους εξαντλήθηκε και πλέον έχουν πρόθεση να καταθέσουν μήνυση η οποία θα στρέφεται κατά του κ. Χουλιαράκη, ο οποίος δεν είναι βουλευτής, επιδιώκοντας την προσαγωγή του στο αυτόφωρο «Θα προσαχθεί καθώς οι Ενώσεις θα καταθέσουν μήνυση. Θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες.

Εφόσον ο κ. Χουλιαράκης δεν είναι βουλευτής και δεν διαθέτει ασυλία, θα προσαχθεί στο αυτόφωρο», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόριος Γερακαράκος, συμπληρώνοντας πως ο σεβασμός στις αποφάσεις του ΣτΕ είναι μονόδρομος. «Οτιδήποτε άλλο είναι αντισυνταγματικό».

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας περιέγραψαν με δραματικούς τόνους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες τους, υπογραμμίζοντας πως αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. «Οι Έλληνες αστυνομικοί δουλεύουν επτά μέρες την εβδομάδα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, ενώ δεν τους δίνονται και τα χρήματα για τα εκτός έδρας, ενώ βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αγοράσουν στολές και να γεμίσουν καύσιμα τα υπηρεσιακά τους οχήματα», όπως επεσήμανε ο κ. Γερακαράκος.

«Αν δεν υπήρχαν οι ιδιώτες και οι δωρεές τους, δεν θα μπορούσαμε να κινήσουμε τα σκάφη μας», ανέφερε ο πρόεδρος των αξιωματικών Λιμενικών, κ. Δημήτρης Σαϊτάκης μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων του, οι οποίοι επωμίζονται μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος. "Δεν έχουν δοθεί χρήματα για τους ακρίτες Λιμενικούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις προσφυγικές ροές. Επιπλέον, δεν υπάρχει στήριξη και στον ψυχολογικό τομέα, αφού σχεδόν καθημερινά σώζουν παιδιά, γυναίκες και άνδρες από τη θάλασσα», ανέφερε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου.

Πανομοιότυπες συνθήκες περιέγραψε και ο πρόεδρος των αξιωματικών πυροσβεστών Ιωάννης Σταμούλης «Εμείς έχουμε βρει τα ισοδύναμα για τις περικοπές. Είναι οι χιλιάδες επιπλέον ώρες που εργάζονται τα σώματα ασφαλείας, ο κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία τους. Να σεβαστείτε την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου», όπως ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια