default-image

Ο τραγικός χαμός του νεαρού και η προειδοποίηση του γιατρού

Κρήτη
Ο τραγικός χαμός του νεαρού και η προειδοποίηση του γιατρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Μεσαρά, από τον ξαφνικό «χαμό» του 26χρονου νέου που προδόθηκε από την καρδιά του.

Ο άτυχος Andrien Crivac που καταγόταν από τη Ρουμανία, τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος του χωριού Βαγιωνιά του Δήμου Γόρτυνας. Είχε έρθει ως οικονομικός μετανάστης με τη μητέρα του η οποία είχε παντρευτεί γνωστό επιχειρηματία της περιοχής.

Όλοι στο χωριό μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο. Ένα άκρως εργατικό παιδί που απασχολούταν μόνιμα με την πώληση γεωργικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, μακριά από τις συνήθειες της σημερινής νεολαίας.

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, "έχασε" τη μάχη με τη ζωή, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του.

Η προειδοποίηση του γιατρού

Όπως έχει γίνει γνωστό από το περιβάλλον της οικογενείας του, ο νεαρός έπασχε από μεγαλοκαρδία. Σε αυτή την περίπτωση η καρδιά μεγεθύνεται ως απόκριση στη βλάβη του καρδιακού μυός. Μέχρι ένα σημείο, η διεύρυνση επιτρέπει την καρδιά  να συνεχίσει να αντλεί το αίμα κανονικά, καθώς προχωρά όμως μειώνεται η ικανότητα άντλησης της καρδιάς.

Κάτι τέτοιο βάσει των επιστημονικών στοιχείων μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον ασθενή, ειδικά όσο αυτός μεγαλώνει. Βέβαια, αυτό ενδεχομένως μπορεί σε ένα βαθμό να αντιμετωπιστεί με ένα βηματοδότη.

Ο 26χρονος Andrien λοιπόν, γνώριζε το πρόβλημά του, ενώ και ο γιατρός του τον είχε συμβουλέψει να αποφεύγει τα μεγάλα βάρη, τις έντονες συγκινήσεις και οτιδήποτε θα μπορούσε να του δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά.

Όπως φαίνεται όμως, ο ίδιος ως άκρως ενεργητικό άτομο συνέχισε να κάνει τις δουλειές του κανονικά, να πουλάει την πραμάτεια του στις κατά τόπους λαϊκές αγορές και να απολαμβάνει τη ζωή με όλα τα θετικά και αρνητικά, έντονα ή μη.

Αυτό ήταν το τραγικό λάθος που του στοίχισε την ίδια του τη ζωή. Η άσβεστη φλόγα για να καταφέρει να εκπληρώσει τον καθημερινό του σκοπό οδήγησε την καρδιά του σε ασυνήθιστη λειτουργία και στο «τραγικό» τέλος.

Την ίδια μέρα νωρίτερα, βρισκόταν σε λαϊκή αγορά του Ηρακλείου ενώ αργότερα μπαίνοντας στο αυτοκίνητο για να επιστρέψει στη βάση του άφησε την τελευταία του πνοή. Ευτυχώς κανένας άλλος δεν τραυματίστηκε από την πορεία του οχήματος, αλλά οι δικοί του άνθρωποι βυθίστηκαν στον πένθος.

Ένας ακόμα νέος άνθρωπος εγκαταλείπει τη ζωή με τον ίδιο ακριβώς αναπάντεχο τρόπο, όπως τη βίωνε.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News