Ειδήσεις

Δίνουν "ξανά" ζωή στις 3 παιδικές χαρές της Ιεράπετρας

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ανακατασκευής των τριών παιδικών χαρών της Ιεράπετρας, προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λειτουργήσουν, όπως ρητά αναφέρει ο Νόμος, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, στα παιδιά της πόλης, που περνούν παίζοντας τις ελεύθερες ώρες τους σε αυτές.

«Ξεκινήσαμε ξηλώνοντας την παιδική χαρά στην περιοχή της Αλυκής και θα συνεχίσουμε στη μεγάλη παιδική χαρά νότια της οδού Ψιλινάκη, εκεί όπου γίνεται κάθε Σάββατο η Λαϊκή, αλλά και στη μικρή παιδική χαρά ανατολικά του Λιμεναρχείου.

Θα επισκευάσουμε όσα από τα παιχνίδια των υφιστάμενων παιδότοπων επισκευάζονται και θα συμπληρώσουμε τις παιδικές χαρές με καινούργια παιχνίδια. Θα προηγηθεί η κατασκευή καινούργιων μπεντενιών με σύγχρονα πολύχρωμα κιγκλιδώματα και θα φτιαχτούν τα δάπεδα με νέα υλικά. Θα ξαναφτιάξουμε τις παιδικές χαρές όπως πρέπει, για να πάρουμε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και για να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα παιδιά που παίζουν σε αυτές», μας είπε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Μάνος Λουτσέτης.

«Οι παιδικές χαρές λειτουργούσαν μέχρι εχθές, χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση και χωρίς να μπορεί κανείς να εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών που έπαιζαν καθημερινά σε αυτές. Αν συνέβαινε κάποιο ατύχημα σε ένα παιδί, υπόλογος σύμφωνα με το Νόμο θα ήταν ο δήμαρχος", συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Εκείνη η παιδική χαρά η οποία καταργήθηκε αναγκαστικά, επειδή είχε εγκατασταθεί σε μισθωμένο ακίνητο, το μισθωτήριο του οποίου είχε λήξει, είναι η παιδική χαρά της Γρα Λυγιάς.

«Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε παιδική χαρά σε μισθωμένο ακίνητο. Ο Νόμος ορίζει ότι οι παιδικές χαρές μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε δημοτικά ακίνητα. Ψάχνουμε να βρούμε τον κατάλληλο χώρο να ξαναστήσουμε την παιδική χαρά της Γρά Λυγιάς. Έχουμε κάποιες σκέψεις, συζητάμε κάποιες προτάσεις και σύντομα θα καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση», μας είπε ο κ. Μάνος Λουτσέτης.

Πάντως στην περιοχή της Αλυκής όταν νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα χωματουργικά μηχανήματα να ξηλώνουν τον μανδρότοιχο, απομακρύνοντας τα μπάζα με τα φορτηγά του Δήμου, προκλήθηκε έντονη δυσαρέσκεια στους απληροφόρητους κατοίκους της Αλυκής, που έχουν αγαπήσει υπερβολικά αυτή τη μικρή παιδική χαρά για το πράσινο της και για τη χαλάρωση που πρόσφερε σε πολλούς η παραμονή τους στα παγκάκια κάτω από τη σκιά των πεύκων, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας. Όταν όμως πληροφορήθηκαν ότι θα ξαναφτιαχτεί με σύγχρονα μέσα τότε όλοι ηρέμησαν.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια