Ειδήσεις

Αύριο από την Άνδρο στο Φόδελε η Κάρα του Αγ. Παντελεήμονα

Αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, έρχεται στο Ηράκλειο η Τίμια Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα από την Ιερά Μονή Παναχράντου στην Άνδρο.

Αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, έρχεται στο Ηράκλειο η Τίμια Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα από την Ιερά Μονή Παναχράντου στην Άνδρο.

Την Τίμια Κάρα πρόκειται να συνοδεύσει ο Ηγούμενος της Μονής Παναχράντου Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος με ακόμη έναν αδελφό της Μονής.

Στις 7.00 μ.μ. συνοδεία της Αστυνομίας θα φτάσει στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε, όπου θα παραμείνει για οκτώ ημέρες. Την Τίμια Κάρα θα υποδεχτεί εκ μέρους του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Η Τίμια Κάρα θα παραμείνει στην Ιερά Μονή μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Καθημερινά οι ευσεβείς χριστιανοί θα μπορούν να προσκυνούν την Τίμια Κάρα από τις 7.00 το πρωί έως και τις 12.00 το βράδυ.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε

Επίσης, καθημερινά θα τελούνται ακολουθίες προς τιμήν της Τίμιας Κάρας: στις 7.00 το πρωί Θεία Λειτουργία, στις 7.00 το απόγευμα Εσπερινός και νυχτερινές θείες Λειτουργίες οι οποίες θα αρχίζουν στις 8.30 μ.μ.

Στους εσπερινούς θα τιμήσουν την Ιερά Μονή και θα προεξάρχουν Ηγούμενοι από πολλές Ιερές Μονές της Κρήτης. (Γοργολαΐνη, Βιδιανή, Χαλέπα, Αγία Αναστασία Ρωμαία Ρεθύμνου, Οδηγήτρια, κ.α.).

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα θα φιλοξενηθεί στο νησί για οκτώ ημέρες

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 7.30 π.μ. θα καταφτάσει εκτάκτως στην Ιερά Μονή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος καθώς η Μονή Παναχράντου Άνδρου που κατέχει την Τίμια Κάρα ανήκει στην Μητρόπολη του και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός, Ιερά Παράκληση και στη συνέχεια η συνοδεία της Τίμιας Κάρας θα αναχωρήσει για να επιστρέψει στην Ιερά Μονή Παναχράντου στην Άνδρο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί χοροεσπερίδα με τους: Βασίλη Σταυρακάκη, Γιώργο Μανωλάκη, Ιάκωβο Πατεράκη και Ιωάννη Παπατζανή στην κεντρική πλατεία του Φόδελε προς τιμήν της Τίμιας Κάρας.

Ιστορία της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου

Πρόκειται για το ωραιότερο και το παλαιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου. Βρίσκεται σε μια πλαγιά του όρους Γερακώνες (Καταφύγιο), σε ύψος 230 μ.

Το καστρομονάστηρο χτίστηκε το 963 - 969 μ.Χ., την εποχή της εκστρατείας του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά κατά των Αράβων της Κρήτης (961 μ.Χ.). Η Ιερά Μονή Παναχράντου είναι ένας σταυροειδής ναός με τρούλο, το καθολικό του οποίου είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Η Ιερά Μονή Παναχράντου στην Άνδρο

Το σπουδαιότερο από τα Άγια Λείψανα πού φυλάσσονται , είναι ή τίμια κάρα του Άγιου Παντελεήμονος η οποία και μεταφέρθηκε εδώ από την Κωνσταντινούπολη το 1705 με τη σύμφωνη γνώμη του τότε Πατριάρχη Κοσμά του Γ' . Ηγούμενος της Ιεράς Μονής είναι ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης με καταγωγή από τα Μάλια της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια