default-image

"Είσαι γυναίκα, ανήκεις στην κουζίνα"

Πολιτισμός
"Είσαι γυναίκα, ανήκεις στην κουζίνα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο σεξισμός γίνεται τέχνη: Καλλιτέχνιδα από την Καλιφόρνια μετατρέπει σεξιστικά σχόλια σε έργα τέχνης!

Το πρότζεκτ της Καλιφορνέζας Ρόρα Μπλου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Μετατρέπει τα χυδαία, αντικοινωνικά και ανάγωγα σχόλια των σεξιστών σε τέχνη. Και δεν στέκεται μόνο σ' αυτό. Τους τ' αντιγυρίζει!

Η σειρά των εικόνων φέρει τον τίτλο «Handle With Care» (Χειριστείτε με προσοχή) και ουσιαστικά καταγγέλλει τον σεξισμό και τις κλισέ - ατάκες του, στις οποίες έχουν εκτεθεί τόσο η ίδια όσο κι άλλες γυναίκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σε μια φωτογραφία, στην επιφάνεια της ντοματόσουπας υπάρχει το σχόλιο, γραμμένο με ζυμαρικά - γράμματα, «Η θέση της γυναίκας είναι στην κουζίνα».

Το πρότζεκτ έχει μετατραπεί σε πλατφόρμα όπου όσοι την ακολουθούν μπορούν να ποστάρουν τις εμπειρίες τους, όσον αφορά τις σεξιστικές συμπεριφορές.

Επιπλέον, στο Instagram αποκαλύπτεται μια σειρά από ανεκδιήγητα σχόλια, τα οποία έχουν ειπωθεί σε γυναίκες: από το «για ποιόν ντύθηκες και βάφτηκες έτσι;» μέχρι το « ήσουν μεθυσμένη, τι περίμενες;» ή ακόμα και το απίθανο «τα ήθελες!», σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στόχος της καλλιτέχνιδος είναι να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες να μιλήσουν για τις σεξιστικές, φραστικές επιθέσεις, τις οποίες έχουν δεχθεί από τον δρόμο έως τους εργασιακούς χώρους. Και να τους δείξει ότι δεν είναι μόνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News