Ειδήσεις

Κάνουν το σταυρό τους να γλιτώσουν απο τα κτίρια φαντάσματα

Ιδιοκτήτες 20 επικίνδυνων κτισμάτων του Ηρακλείου έχουν ενημερωθεί μέσω επιστολών για τακτοποίηση των κτισμάτων όπως και ο εισαγγελέας.

Τύχη βουνό είχαν χθες οι περαστικοί που περνούσαν από το κέντρο της πόλη και συγκεκριμένα από τη λεωφόρο  Καλοκαιρινού όταν  ξαφνικά  μέρος μπαλκονιού ενός σπιτιού κατέρρευσε χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες συνέπειες.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΕΠΕΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με το πρώτο φως της ημέρας στην προσκήνιο η ανησυχία ιδιαίτερα για τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου αναφορικά με το τι ακριβώς θα γίνει  με τα ετοιμόρροπα ,εγκαταλελειμμένα  διατηρητέα αλλά και παλιά κτίρια που βρίσκονται στο Ηράκλειο επανέρχεται στο προσκήνιο.

Και αυτό γιατί σε αυτό που συμφωνούν κάτοικοι αλλά και αρχές που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή τα κτίρια αυτά εγκυμονούν τεράστιες κίνδυνο για όσους τύχει να περάσουν κάτω από αυτά και μέχρι σήμερα αποτελεί ευχής έργον το γεγονός ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα καθώς οι περαστικοί αποδεικνύονται τυχεροί γλυτώνοντας  από τα κτίσματα  φαντάσματα που κρέμονται πραγματικά από μια κλωστή.  Και βέβαια κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού στο Ηράκλειο.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ιδιοκτήτες τους λόγω του περιορισμένου οικογενειακού προϋπολογισμού, αδυνατούν να τα συντηρήσουν, ωστόσο από την πλευρά τους οι οικοδόμοι του Ηρακλείου υπογραμμίζουν με έμφαση ότι στην ουσία πρόκειται για κτίρια "ωρολογιακές βόμβες"  και προειδοποιούν για τον κίνδυνο, αποδίδοντας την εικόνα που επικρατεί σε μια ακόμη συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

Σε δήλωση του σήμερα στο neakriti.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  πολεοδομίας κ. Ρασσούλης υποστήριξε ότι ο δήμος έχει ΄δη ξεκινήσει την καταγραφή 20 επικίνδυνων κτιρίων ,έχοντας μάλιστα στείλει επιστολές στους ιδιοκτήτες τους να κάνουν τις κατάλληλες παρεμβάσεις . Μάλιστα οι επιστολές έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές που είναι ήδη ενήμερες και όσοι δεν προχωρήσουν στις ενέργειες αυτές , θα αναλάβει ο δήμος να τις τακτοποιήσεις ωστόσο τα έξοδα θα βεβαιώνονται ακολούθως στην εφορεία και στους λογαριασμούς των ιδιοκτήτων .

Επίσης πρόσθεσε ότι  "ο δήμαρχος Ηράκλειου κ. Λαμπρινός έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες αντιδημαρχίες να κάνουν τις σχετικές καταγραφές όλων των επικίνδυνων κτισμάτων ενώ αναφορικά με τα διατηρητέα κτίσματα την ευθύνη να παρέμβει έχει η αρχαιολογία."

Το χθεσινό περιστατικό σημειώθηκε σε κτίριο  στη συμβολή της Καλοκαιρινού και της Αγ. Μηνά ,μια περιοχή όπου και βρίσκεται πληθώρα εγκαταλελειμμένων κτιρίων όπως άλλωστε συμβαίνει γενικότερα στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου .

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη- Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια