Ειδήσεις

«Στα ίχνη του Ελ Γκρέκο» ταξίδεψε μουσικά το κοινό του Ηρακλείου

Ένα μουσικό ταξίδι στους σταθμούς της ζωής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, απόλαυσαν το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου οι θεατές που γέμισαν το κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ένα μουσικό ταξίδι στους σταθμούς της ζωής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, απόλαυσαν το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου οι θεατές που γέμισαν το κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού,  η παράσταση «Μουσικοί Σταθμοί στα ίχνη του Ελ Γκρέκο» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί» εξελίχθηκε σε μια ακόμη όμορφη πολιτιστική βραδιά, από τις πολλές που έχει προσφέρει το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος στους Ηρακλειώτες.

Στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη της παράστασης ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: « Ο πολιτισμός αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας και ήδη ,νομίζω, είναι αισθητή η διαφορά. Κάνουμε πράγματα που είχαν πολλά χρόνια να συμβούν στην πόλη μας. Δημιουργήσαμε το δικό μας Φεστιβάλ, για πρώτη φορά μετά τον "Μουσικό Αύγουστο" του Μάνου Χατζιδάκι.

Ένα φεστιβάλ το οποίο αγκαλιάσατε , στηρίξατε και συνεχίζετε να στηρίζετε με την παρουσία σας. Η θερμή σας συμπαράσταση μας γεμίζει χαρά και ταυτόχρονα μας υποχρεώνει να προσπαθήσουμε ακόμη  περισσότερο ώστε του χρόνου να είμαστε καλύτεροι. Το Ηράκλειο αποκτά και πάλι την δική του πολιτιστική ταυτότητα».

Στη συνέχεια το σχήμα «Εν Χορδαίς», σε συνεργασία με το Ensemble Constantinople και με όχημα τη μουσική και τις υπέροχες φωνές της Μαρίας Φαραντούρη , του Marco Besley και του Δρόσου Κουτσοκώστα ταξίδεψε το κοινό στους σταθμούς της ζωής του μεγάλου Κρητικού καλλιτέχνη.

Η διαδρομή, αφού ξεκίνησε από τον Χάνδακα , πέρασε από την Ιταλία και το Τολέδο της Αναγέννησης και ολοκληρώθηκε μαγικά με την Βυζαντινή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου επί σκηνής να δίνει το δικό της χρώμα σε μια ξεχωριστή διασκευή του Ερωτόκριτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια