Ειδήσεις

24ωρη απεργία αύριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς

24ωρη απεργία στους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, από αύριο στις 06:00 το πρωί, έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, κήρυξαν οι εργαζόμενοι των Ενώσεων των ΜΜΕ και του Τύπου.

24ωρη απεργία στους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, από αύριο στις 06:00 το πρωί, έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που  αναφέρει ότι τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο έχουν δεχθεί σοβαρά πλήγματα, τα οποία έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης το σύνολο των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και απλήρωτων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν κυβερνητική θεσμική παρέμβαση για την εγγύηση των θέσεων εργασίας, την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την επιβολή με νομοθετική ρύθμιση της εφαρμογής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απρόσκοπτης πληροφόρησης των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Ενώσεων του Τύπου ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ, με τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και παρουσία της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του Γενικού Γραματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου.

Οι Ενώσεις επισημαίνουν ότι οι επιδότησης μέσω του ΟΑΕΔ, που εξήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας, δεν αποτελούν εγγύηση για τις θέσεις εργασίας, αλλά η εξαγγελία τους προεξοφλεί το κλείσιμο των καναλιών και τη δημιουργία ανέργων ευκαιρίας για τους εργοδότες που θα ελέγχουν πλέον τον χώρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια