Ειδήσεις

Έστειλαν πόρισμα για τις γερμανικές οφειλές

Άντε να δούμε, φαίνεται ότι κάτι άρχισε να κινείται επιτέλους σοβαρότερα από άλλες φορές σε επίπεδο διαδικασιών, γιατί στην ουσία την τελευταία τριετία βήματα σοβαρά έχουν γίνει με ευθύνη όλων των πτερύγων της Βουλής.

Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Κατοχικών Οφειλών απέστειλαν χθες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την αμέσως προσεχή περίοδο και ειδικότερα μέσα στον Οκτώβριο.

Αναφορικά με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα των ελληνικών διεκδικήσεων της κατοχικής περιόδου από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με την ίδια επιστολή των δύο προέδρων επισυνάφθηκε προς την πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Cecilia Wikstrom, η αναλυτική ομιλία του πρωθυπουργού, στις 16 Αυγούστου 2016, στο Κομμένο της Άρτας, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 317 θύματα της σφαγής του μαρτυρικού Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

«Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των απαράγραφων αυτών ελληνικών διεκδικήσεων εντάσσεται η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των θεσμικών οργάνων, στα οποία υποβάλλονται αιτήματα των Ευρωπαίων πολιτών για την εφαρμογή του δικαίου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Γ. Σ.

Σχόλια