Ειδήσεις

Δικαστήριο τους επιστρέφει τον 13ο και 14ο μισθό

Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας επέστρεψε τον 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους

Χαμόγελα στους εργαζόμενους αλλά προβληματισμό στο  οικονομικό επιτελείο προκαλεί απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας που δικαίωσε, πριν λίγες ημέρες, δημοσίους υπαλλήλους που είχαν προσφύγει, διεκδικώντας την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, οι οποίοι κόπηκαν με το αιτιολογικό της δημοσιονομικής προσαρμογής!

Εφόσον τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη απόφαση, θα πρέπει το ελληνικό Κράτος να καταβάλει, ενδεχομένως και αναδρομικά,  τα επιδόματα των Χριστουγέννων, του Πάσχα και της καλοκαιρινής άδειας γεγονός που σημαίνει ότι θα επιβαρυνθεί σημαντικά ο ετήσιος προϋπολογισμός.

Στο Ειρηνοδικείο προσέφυγαν με αγωγή τους 5 δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Ανδρόνικο Σταυρόπουλο.

Η υπόθεση δεν είναι η μοναδική, καθώς ακολουθεί τους επόμενους μήνες η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Καθώς αυτά τα οφειλόμενα παραγράφονται μετά τη διετία, οι εν λόγω προσφεύγοντες δικαστικοί υπάλληλοι δικαιώθηκαν για τα επιδόματά τους για τα έτη 2014 - 2015.

Σχόλια