Ειδήσεις

Εν αναμονή δυναμικών κινητοποιήσεων για τα Επιμελητήρια

Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη των διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση, οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων της δυτικής Κρήτης καταγγέλλουν ότι τέθηκαν στο περιθώριο, πληροφορούμενοι από δημοσιεύματα το ενδεχόμενο λειτουργίας ενός μόλις Επιμελητηρίου ανά την Κρήτη.

Προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού δεν πρόκειται να αφήσουν να προχωρήσει η διαδικασία από τη στιγμή που δεν επιβαρύνουν οικονομικά το κράτος, ενώ είναι βιώσιμα ως αυτόνομα και τα 4 Επιμελητήρια του νησιού.

Ως ένα ολέθριο λάθος της κυβέρνησης καταλογίζουν την απόπειρα μείωσης του αριθμού των Επιμελητηρίων για τον πολιτικό έλεγχό τους, αλλά και των αποθεματικών τους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Βαγγέλη Μανιουδάκη.

Αντίθετοι και οι φορείς των Χανίων σε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρούν ότι τα Επιμελητήρια ανά την Ελλάδα δεν πρέπει να μειωθούν σε 41 από 59, αφού όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης, τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης και τα τέσσερα είναι βιώσιμα και μπορούν να σταθούν αυτόνομα, όπως και να συνενωθούν μόνο αν τα ίδια το επιθυμούν.

Εάν προχωρήσει το εγχείρημα μονόπλευρα από την κυβέρνηση, θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού τα Επιμελητήρια όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά βοηθούν και τη λειτουργία του κράτους με τις διευκολύνσεις τους.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια