default-image

“Είπα μια μέρα να παρανομήσω στη Κνωσού και…”

Κρήτη
“Είπα μια μέρα να παρανομήσω στη Κνωσού και…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι το 'θελε μια κοπέλα από το Ηράκλειο να κάνει την «παρανομία» της στην πολύπαθη από οδηγικούς προπέτες λεωφόρο Κνωσού… παραλίγο να βρεθεί μπλεγμένη!

Το θέμα έχει επισημανθεί το τελευταίο διάστημα από το neakriti.gr και είναι κάτι που απασχολεί δεκάδες οδηγούς οι οποίοι διέρχονται καθημερινά τον κόμβο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΔΩ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το φανάρι που βρίσκεται στο ρεύμα κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Βενιζέλειο, γεμίζει συνεχώς από οδηγούς που θέλοντας να προσπεράσουν όσους περιμένουν νόμιμα στο προηγούμενο, «κόβουν» κίνηση. Είτε θέλοντας να μιμηθούν τους προπορευόμενους «καπετάνιους» είτε αγνοώντας πως κάτι τέτοιο αντιστοιχεί σε στροφή με κόκκινο γεμίζουν το κέντρο του κόμβου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές, που η Τροχαία περιμένει καρτερικά στο σημείο για τους παρανομούντες και μόλις αντιληφθούν το συγκεκριμένο ατόπημα, σπεύδουν για τα δέοντα με κλήση για παράβαση κόκκινου σηματοδότη!

«Είπα και 'γω να παρανομήσω!»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η ιστορία μιας κοπέλας, που όπως εκμυστηρεύεται στο neakriti.gr περνάει καθημερινά από το σημείο με το αυτοκίνητό της για τη δουλειά.

«Πάντα περιμένω στο πρώτο φανάρι γιατί θέλω να είμαι εντάξει! Δεν μου αρέσει να παρανομώ, αλλά είναι φορές που αυτοί που προσπερνούν με κόκκινο για το δεύτερο φανάρι με αναγκάζουν να περιμένω χάνοντας τη σειρά μου και καθυστερώντας στη δουλειά!», αναφέρει για το καθημερινό της βίωμα.

Όμως σήμερα, όπως εξομολογείται πήρε την απόφαση να κάνει και αυτή το ίδιο, όντας αγανακτισμένη από τον καθημερινό οδηγικό της «Γολγοθά».

«Όταν τους είδα πάλι να γεμίζουν το δρόμο μπροστά, είπα ΟΧΙ! Σήμερα θα πάω και ΄γω. Έτσι ξεκίνησα, ενώ στο απέναντι ρεύμα υπήρχε κίνηση και προσπάθησα να σταματήσω. Τι το 'θελα. Από τη μία όσοι ήταν μπροστά μου έκλειναν το δρόμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρω την κυκλοφορία και από την άλλη όσοι προσπάθησαν να παρανομήσουν από τα δεξιά λίγο έλειψαν να με τρακάρουν και το αποφύγαμε την τελευταία στιγμή με απότομο φρενάρισμα! Δε νομίζω πάντως ούτε να το ξανακάνω ούτε να το προσπαθήσω! Τελευταία φορά».

Ο φόβος που ένιωσε η οδηγός, αποτυπωνόταν πλήρως στη φωνή της όπως ακριβώς και ο τόνος που έβγαζε στην μεταμέλεια για το λάθος της. Ένα λάθος που κάνουν καθημερινά δεκάδες οδηγοί στο Ηράκλειο στην προσπάθεια να κερδίσουν μία θέση πιο μπροστά, από αυτούς που επιλέγουν να περιμένουν νόμιμα στο φανάρι.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News