default-image

Έρευνα: To φυσικό φάρμακο κατά των ουρολοιμώξεων

Υγεία
Έρευνα: To φυσικό φάρμακο κατά των ουρολοιμώξεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για όσους δεν τα ξέρουν, τα cranberries είναι μικρά, κόκκινα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των μούρων και είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, C, μέταλλα και πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, που τα θεωρούσαν «υπερτροφή». Σύμφωνα με έρευνες, η συστηματική κατανάλωση cranberries προλαμβάνει την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη μνήμη, προλαμβάνει τη γήρανση και ανακουφίζει από δερματικά προβλήματα. Για πολλά χρόνια τα φρέσκα φρούτα ή ο χυμός cranberries χρησιμοποιούταν σαν φυσικό φάρμακο πρόληψης και θεραπείας των ουρολοιμώξεων. Τα εργαστηριακά όμως αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας του Harvard Medical School ήρθε να επιβεβαιώσει τη θεωρία.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, τα συστατικά των φρούτων αποτρέπουν την προσκόλληση και αναπαραγωγή βακτηριδίων στην ουροδόχο κύστη και ουρήθρα, ενώ προλαμβάνουν την εμφάνιση λοιμώξεων στην περιοχή.

Τα cranberries μπορούν να καταναλώνονται προληπτικά από όσους είναι επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις ή παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή που σας έχει προτείνει ο γιατρός σας, για πιο γρήγορη αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή μεγάλες αγορές και σούπερ μάρκετ με εξωτικά φρούτα.

Πηγή: myfit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News