default-image

Καλοκαίρι στην Κρήτη με 38άρια, χειμώνας στην υπόλοιπη χώρα

Κρήτη
Καλοκαίρι στην Κρήτη με 38άρια, χειμώνας στην υπόλοιπη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που η υπόλοιπη χώρα έχει πληγεί από τη θεομηνία των τελευταίων 24ώρων με απολογισμό 4 νεκρούς, έναν αγνοούμενο και αρκετές καταστροφές, η Κρήτη όπως φαίνεται όχι μόνο βγαίνει αλώβητη από αυτές τις συνθήκες αλλά οι θερμοκρασίες παραπέμπουν αν μη τι άλλο σε καλοκαίρι και είναι και καλύτερες από εκείνες του Αυγούστου που πρωταγωνιστούσαν τα μελτέμια.

Το φθινόπωρο μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να έριξε τις πινελιές του στο νησί με μικρή πρώτη του υδραργύρου συννεφιά και λίγες ψιχάλες, όμως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν και σήμερα ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο σε διάφορες περιοχές με θερμοκρασίες μάλιστα να πλησιάζουν και τα 40άρια.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΜΕ 4 ΝΕΚΡΟΥΣ

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα πάντα και με το meteo.gr ότι το Ρέθυμνο σήμερα θα θυμίζει καζάνι που βράζει με θερμοκρασίες 38βαθμούς κελσίου, τα Φαλάσαρνα με 37 βαθμούς , στη Σητεία και την Ιεράπετρα ο υδράργυρος δεν θα κατέβει το μεσημέρι κάτω από τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Ηράκλειο και Χανιά θα σημειωθούν επίσης υψηλές θερμοκρασίες με 32 και 31 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα ενώ το ίδιο καυτό σκηνικό αναμένεται στη Μεσαρά με 34 βαθμούς.

Μάλιστα το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και τους ανέμους οι οποίοι θα πνέουν κατά τόπους με ένταση 5 μποφόρ πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα. Και για τον λόγο αυτό έχουν τεθεί σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και φυσικά το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου εάν και εφόσον χρειαστεί να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News