default-image

Διαιτητής-ήρωας στην Ισπανία

Ποδόσφαιρο
Διαιτητής-ήρωας στην Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία διαφαινόμενη τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Villa del Rio και της Urganova, στο πλαίσιο ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού τουρνουά, με έναν διαιτητή να φοράει το μανδύα του ήρωα και να κρατάει στη ζωή έναν ποδοσφαιριστή.

Όλα άρχισαν μετά από την εναέρια σύγκρουση δύο ποδοσφαιριστών, του Madueno από πλευράς γηπεδούχων και του Castillo από πλευράς φιλοξενουμένων, με τον πρώτο να χτυπάει σοβαρά στο κεφάλι και να κινδυνεύει με ασφυξία από τη στιγμή που είχε γυρίσει η γλώσσα του και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Τότε επενέβη άμεσα ο διαιτητής της αναμέτρησης, Daniel Garcia, ο οποίος αποδείχτηκε ο "από μηχανής Θεός" αφού μπόρεσε να σώσει τον παίκτη από βέβαιο θάνατο: "Είδα τον παίκτη να κάνει σπασμούς και όλοι είχαν κολλήσει αλλά εγώ έτρεξα κατευθείαν προς το μέρος του για να ανοίξω το στόμα του και να βγάλω έξω τη γλώσσα.

"Πεθαίνει", σκέφτηκα. Αλλά δεν μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να συμβεί αυτό. Πίεσα με δύναμη και κατάφερα να του ανοίξω το στόμα, έπειτα ήρθαν ευτυχώς δύο νοσοκόμες", δήλωσε για το σοκαριστικό συμβάν ο διαιτητής.

Φυσικά, η παρέμβασή του ήταν καθοριστική αφού λίγη ώρα αργότερα ο παίκτης άρχισε να ανακτά σιγά σιγά τις αισθήσεις του και κατόπιν διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί -εκτός κινδύνου πλέον- σε περαιτέρω εξετάσεις.

Πηγή: www.contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News