default-image

Υιοθετήθηκε το μαύρο άλογο!

Κρήτη
Υιοθετήθηκε το μαύρο άλογο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικό του... στάβλο απέκτησε το μαύρο άλογο, που το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουνίου βρέθηκε να καλπάζει στη λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου. Μετά από πολύμηνη φιλοξενία στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου, το ηλικίας 10 ετών αρσενικό ζώο υιοθετήθηκε από τον Μανώλη Μιζεράκη.

Η επιλογή τού κ. Μιζεράκη έγινε ομόφωνα από την 5μελή επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου, που είναι υπεύθυνη για τις υιοθεσίες των... αδέσποτων ζώων.

Η επιτροπή αποτελείται από δύο εκπροσώπους ζωοφιλικών σωματείων ("Ζωόφιλη Δράση" και "Ζωφόρος"), έναν εκπαιδευτή ζώων, τη διευθύντρια Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Λασιθιωτάκη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πέτρο Ινιωτάκη.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, ο κ. Μιζεράκης προκρίθηκε μεταξύ των τριών ενδιαφερομένων, καθώς έχει ήδη άλογα, άρα και ξέρει πώς να τα φροντίζει, διαθέτει κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία τους στον Καρτερό, έχει τακτική συνεργασία με κτηνιάτρους, τροφές και φάρμακα. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό κατόρθωσε να συνεφέρει ένα γέρικο άλογο, το οποίο κάποιοι είχαν αφήσει σχεδόν να πεθάνει από ασιτία.

Έτσι, μετά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, υπάλληλοι του Κυνοκομείου Ηρακλείου και ο κτηνίατρος επισκέφτηκαν το άλογο, το τσίπαραν, καθώς το άτι λογίστηκε ως... αδέσποτο, και στη συνέχεια υπογράφτηκε πράξη υιοθεσίας. Ο κ. Μιζεράκης δήλωσε ευχαριστημένος που απέκτησε το ζώο και υποσχέθηκε να το φροντίζει. Το ίδιο κάνει, άλλωστε, και με τα υπόλοιπα τρία άλογα που έχει, μεταξύ των οποίων ένα πόνυ και το γέρικο που έσωσε από την πείνα...

Από την πλευρά του, ο κ. Ινιωτάκης ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει για την «πολύμηνη υποστήριξη» τη Μαριάννα Γραμματικάκη και την Άννα Μπαστάκη. Διευκρίνισε ότι θα γίνεται έλεγχος σε τακτά χρονικά διαστήματα για να διαπιστώνεται η καλή διαβίωση του ζώου, ενώ ευχαρίστησε για άλλη μια φορά δημόσια και τον κ. Κανόνη, τον άνθρωπο που κατόρθωσε να πιάσει το άλογο, όταν εκείνο κάλπαζε ελεύθερο στους δρόμους του Ηρακλείου, ώστε να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το διάστημα που "πιάστηκε" το ζώο μέχρι και την ημέρα της υιοθεσίας του ήταν πολλοί οι απατεώνες που προσπάθησαν να το αποκτήσουν, ισχυριζόμενοι ότι τους ανήκε. Όλοι τους έσπευδαν να εξαφανιστούν όταν καλούνταν να αποδείξουν πως το άλογο ήταν δικό τους. Το ρεκόρ ταχύτητας, όμως, έσπαζαν κυρίως οι ρομά, όταν είχαν προλάβει ν' ακούσουν τα περί προστίμου για την παραμέληση εποπτείας του ζώου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Η καταδίωξη μέσα στην πόλη

Εκείνη την Τρίτη του Ιουνίου, όσοι είχαν βρεθεί στη λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου δεν πίστευαν στα μάτια τους... Στον πολυσύχναστο δρόμο του αστικού ιστού κάλπαζε ένα μαύρο άλογο, ανάμεσα σε μηχανάκια, αυτοκίνητα και λεωφορεία...

Μεταξύ των ανθρώπων που αντίκρισαν το πρωτόγνωρο θέαμα ήταν και ένας ευαισθητοποιημένος συμπολίτης, ο κ. Κανόνης. Θεωρώντας βάσιμα ότι η παρουσία του αλόγου μες την πόλη θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο ατύχημα, προσπάθησε να το πιάσει. Το ακολούθησε με το αυτοκίνητό του ως την περιοχή του Κορώνη. Εκεί, κάπου στο ύψος του παλιού μπόουλινγκ κατάφερε με τον τροχό του αυτοκινήτου του να πατήσει το σχοινί που κρεμόταν από το λαιμό του ζώου.

Το άλογο ακινητοποιήθηκε. Εκείνος το πλησίασε, το έπιασε και το οδήγησε στο σπίτι του. Το έδεσε απ' έξω, του πρόσφερε νερό και αργότερα μια μπάλα σανό που πήγε και αγόρασε. Όταν ο κ. Κανόνης απευθύνθηκε σε τοπικό ραδιόφωνο και δημοσιοποίησε το θέμα, τότε η υπόθεση πέρασε στα χέρια του Δήμου Ηρακλείου. Ο Ιππικός Όμιλος στον Καρτερό δέχτηκε να φιλοξενήσει το ζώο προσωρινά, ενώ ο Μανώλης Μιζεράκης με το τροχήλατο όχημά του είχε βοηθήσει στη μεταφορά.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News