Ειδήσεις

Ανεβαίνει ο υδράργυρος και πάλι, έρχονται νοτιάδες

Απόψε στη βόρεια Κρήτη αναμένεται πρόσκαιρη ενίσχυση των νοτίων ανέμων, κατά τόπους ενώ για αύριο προβλέπεται και πάλι καλοκαιρία.

Την ώρα που σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ο καιρός θα παρουσιάσει από σήμερα ασυνήθιστες για την εποχή μεταβολές, στην Κρήτη η καλοκαιρία καλά κρατεί. Έτσι, μετά τα βοριαδάκια των τελευταίων ημερών, από σήμερα μέχρι και μεθαύριο αναμένεται αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία σε κάποιες περιοχές του νησιού θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο γνωστός μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, ενώ στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να προκαλέσει αξιοσημείωτες καιρικές αλλαγές, το νησί μας θα παραμείνει σχετικά ανεπηρέαστο. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, πέρα από κάποιες νεφώσεις που θα σημειωθούν στην Κρήτη, το βαρομετρικό χαμηλό της ηπειρωτικής Ελλάδας αναμένεται να μετατρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες, ενώ από αύριο Τετάρτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο.

Για σήμερα Τρίτη ο καιρός προβλέπεται καλός σε όλη την Κρήτη. Στις δυτικές και τις νότιες περιοχές του νησιού, πάντως, αναμένεται να έχουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα αραιώσουν. Εξάλλου, στις εν λόγω περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την έντασή τους να κυμαίνεται στα 3 με 4 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, στην ανατολική Κρήτη, οι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους με ένταση 2 με 3 μποφόρ. Η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 20 βαθμοί Κελσίου. Στη δυτική και τη νότια Κρήτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 28 βαθμούς, ενώ στις βόρειες περιοχές της ανατολικής Κρήτης θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Προσοχή απόψε

Πάντως, ο κ. Λέκκας επισημαίνει ότι σήμερα το βράδυ, στη βόρεια Κρήτη, αναμένεται πρόσκαιρη ενίσχυση των νοτίων ανέμων, κατά τόπους. Ο μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή των πολιτών για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς το εν λόγω χρονικό διάστημα οι νοτιάδες θα κυμανθούν στα 5 με 6 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη ο Μανόλης Λέκκας προβλέπει και πάλι καλοκαιρία, αν και στη δυτική Κρήτη αναμένονται ξανά λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νότιοι-νοτιανατολικοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ στις δυτικές περιοχές του νησιού οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ. Στην ανατολική Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιανατολικοί εντάσεως 2 με 3 μποφόρ.

Εξάλλου, η θερμοκρασία αύριο αναμένεται να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο. Η ελάχιστη τιμή της θα είναι 23 βαθμοί, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, στις βόρειες περιοχές της Κρήτης είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

Μεθαύριο

Το καλό καιρικό σκηνικό θα παραμείνει και μεθαύριο Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις, κυμαινόμενοι από 3 έως 4 μποφόρ. Το μεσημέρι η έντασή τους θα φτάσει και τα 5 μποφόρ. Από την άλλη, στη νότια Κρήτη οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι με την έντασή τους να μην ξεπερνά τα 2 με 3 μποφόρ. Όσον αφορά, τέλος, στη θερμοκρασία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 24 βαθμοί Κελσίου, ενώ η μέγιστη θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια