Ειδήσεις

Σπαρακτική η τελευταία επιστολή του Αλέξανδρου Βέλιου -video

Σπαρακτική είναι η επιστολή με τις τελευταίες επιθυμίες του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου.

Σπαρακτική είναι η επιστολή με τις τελευταίες επιθυμίες του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου. Μάλιστα, είχε το σθένος ο ίδιος να διαβάσει το ιδιόχειρο σημείωμά, να το ηχογραφήσει και να το αναρτήσει στο youtube.

>>Διαβάστε: Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος

Στην χειρόγραφη επιστολή του ο Αλέξανδρος Βέλιος έγραφε:

«Η τελευταία μου νοσηλεία στο νοσοκομείο πιστοποίησε τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας μου. Είναι, πλέον, θέμα λίγων εβδομάδων.


Αναστοχαζόμενος την εμπειρία των πρόσφατων μηνών και μπροστά στο φάσμα της περαιτέρω σωματικής και πνευματικής φθοράς μου, αποφάσισα απόψε να δώσω μόνος μου, ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό μου, το τέλος που μου ταιριάζει. Να φύγω εν ειρήνη και εν συνειδήσει.


Έζησα με αξιοπρέπεια. Με αξιοπρέπεια επέλεξα να πεθάνω.
Αποχαιρετώ με αγάπη όλους εκείνους που δεν πρόλαβαν να με αποχαιρετίσουν, και ζητώ κατανόηση από τους δικούς μου ανθρώπους, στους οποίους δεν έδωσα την ευκαιρία να μου κλείσουν τα μάτια.
Έζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης.

Αλέξανδρος Βέλιος
Κυριακή βράδυ, 4- 9 -16»

Σύμφωνα με το prettylife.gr, λίγο πριν την ευθανασία ο δημοσιογράφος ζήτησε με μήνυμά του προς τον Κρικόρ Τσακιτζιάν να προστεθεί μία ακόμα παράγραφος η οποία έγραφε τα παρακάτω:


"Νιώθω προνομιούχος γιατί έφυγα δίνοντας και εισπράττοντας πολλή αγάπη και ζεστασιά από τη γυναίκα μου, Νάντια η οποία με στήριξε με όλες της τις δυνάμεις. Ομολογώ ότι εάν δεν είχα κοντά μου την ευγενική της παρουσία, με κανέναν τρόπο δεν θα θα μπορούσα να δώσω αυτή τη μάχη."

Έδωσε οδηγίες για την κηδεία του


Σε επιστολή την οποία συνέταξε στις 15/7/2016, και την οποία παρέδωσε στον Κρικόρ Τσακιτζιάν, ο Αλέξανδρος Βέλιος έδινε σαφείς οδηγίες για την κηδεία του.

Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη.
Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου.
Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση:
Ευ ζην, ευ θνήσκειν
Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου - κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί.

Αλέξανδρος Βέλιος

Από την πλευρά της η σύζυγος του Νάντια Γερολυμάτου αποχαιρέτησε τον άνθρωπό της μέσω Facebook. «Αγάπη μου, καλό σου ταξίδι. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου!», έγραψε.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 15:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.

Σχόλια