default-image

Αντιμέτωποι με ελλείψεις μαθητές κι εκπαιδευτικοί

Κρήτη
Αντιμέτωποι με ελλείψεις μαθητές κι εκπαιδευτικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δραματικές ελλείψεις ξεκινά και φέτος η νέα σχολική χρονιά καθώς τα οργανικά κενά στην Κρήτη ανέρχονται κοντά στις 2.000.

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  ευελπιστούν ότι στις 6 με 7 Σεπτεμβρίου το υπουργείο θα είναι συνεπή με την υλοποίηση των δεσμεύσεων του για την Α! φάση τοποθέτησης δασκάλων - νηπιαγωγών στα σχολεία ώστε όλα τα παιδιά ν' ακούσουν το πρώτο κουδούνι, αν και αυτό που απαιτείται  είναι η προκήρυξη μόνιμων θέσεων δασκάλων που έχουν να γίνουν εδώ και επτά χρόνια σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου ''Δομήνικος Θεοτοκόπουλος'' Γιώργο Μαρκάκη.

 ''Η κυβέρνηση αποδομεί την Δημόσια εκπαίδευση , μιλά για δήθεν ποιοτική αναβάθμιση του Νέου Σχολείου, τα παιδιά κι οι οικογένειες τους βρίσκονται εκ νέου μπροστά σε δύσκολες συνθήκες'', επισημαίνει ο δάσκαλος πρόεδρος του συλλόγου ''Νίκος Καζαντζάκης'' Μανόλης Μπελαδάκης , υπενθυμίζοντας ότι στις 15 Σεπτεμβρίου οι δάσκαλοι κατέρχονται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Ρεθύμνου για τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία, την πολιτική του υπουργείου, οικονομικά και θεσμικά προβλήματα τους.

Λουκέτο ετοιμάζεται να μπει στο νηπιαγωγείο της Επισκοπής, παρά την πληρότητά του σε παιδιά, όπως καταγγέλλουν γονείς, τοπικοί φορείς και κάτοικοι της Επισκοπής, που κάνουν λόγο για μεθοδευμένες κινήσεις, μια ανάσα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τη μεταφορά του στο Σγουροκεφάλι.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στα σχολεία, καταργείται η πρωινή προσευχή. Για την ακρίβεια έχει απαλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην πρωινή προσευχή, όπως γινόταν πάντα κάθε έτος.

Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία πυροδοτεί όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης με την απόπειρα αποκοπής της ορθοδοξίας από τους πιστούς και  αντιδράσεις στους γονείς.

  Συνεχίζεται την ίδια ώρα η προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών από το Δήμο Ηρακλείου καθημερινά έως και τις 14 Σεπτεμβρίου από τις 08.30 με 13.00 στα ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας, Πόρου, Τάλου, Μασταμπά, Φορτέτσας, Αγίου Ιωάννη, Νέας Αλικαρνασσού.

Τα σχολικά είδη θα δοθούν στα παιδιά των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», ο «Σύλλογος Εκδοτών και Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου» και η εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) διοργανώνουν την κοινωνική δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη».

«Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης» θα τοποθετηθούν σε βιβλιοπωλεία της πόλης του Ηρακλείου, ώστε όποιος επιθυμεί να προσφέρει κάποιο σχολικό είδος (τετράδια, μολύβια, ξύστρες, τσάντες, βιβλία κ.ά.), να το τοποθετεί μέσα στο «καλάθι της αλληλεγγύης».

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News