default-image

Κατηγορούν παράταξη Λαμπρινού για αντιδημοκρατικές πρακτικές

Κρήτη
Κατηγορούν παράταξη Λαμπρινού για αντιδημοκρατικές πρακτικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευθείες βολές προς τη δημοτική αρχή Ηρακλείου εξαπολύει η παράταξη "ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" που κάνει λόγο για υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας επιτροπών και θεσμών από την Δημοτική αρχή με επίκεντρο αυτήν την φορά την συζήτηση και ψήφιση προγράμματος τεχνικών έργων και σχεδίου προϋπολογισμού για το 2017.

Μάλιστα όπως αναφέρεται η δημοτική  κίνηση « ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή σχετικά με το θέμα συνεδρίαση γιατί όπως υπογραμμίζεται δεν θέλει να νομιμοποιήσει τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Αναλυτικά η παράταξη αναφέρει:

"Νέο κρούσμα : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η συζήτηση και ψήφιση προγράμματος τεχνικών έργων και σχεδίου προϋπολογισμού για το έτος 2017 προγραμματίστηκε για σήμερα Δευτέρα 5/9/2016 .

Οι εισηγήσεις δόθηκαν ηλεκτρονικά Παρασκευή 2/9/2016 αργά το μεσημέρι.

Ουσιαστικά μηδενικός χρόνος προετοιμασίας των μελών της οικονομικής επιτροπής, ώστε με τις προτάσεις, συμφωνίες ή αντιρρήσεις να διατυπωθεί ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο και κυρίως πιο υλοποιήσιμο. Διότι το μόνιμο χαρακτηριστικό που έχομε αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι συνεχείς τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού.

Βέβαια δεν ξεχνάμε και τα περσινά κατορθώματα της Δημοτικής αρχής που σε μία, ουσιαστικά, συνεδρίαση έφερε και ψήφισε πρόγραμμα τεχνικών έργων και προϋπολογισμό, προκαλώντας την συνολική αποχώρηση της αντιπολίτευσης από αυτήν την συνεδρίαση - παρωδία. Το αποτέλεσμα φαίνεται σε όλες τις ημερήσιες διατάξεις, οικονομικής επιτροπής και δημοτικού συμβουλίου φέτος. Συνεχείς τροποποιήσει ς και συμπληρώσεις με αλλαγές του προϋπολογισμού.

Η δημοτική μας κίνηση « ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την συνεδρίαση γιατί δεν θέλει να νομιμοποιήσει τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Θα διατυπώσουμε τις προτάσεις (όπως κάνομε πάντα) τόσο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και δημόσια για το τι έργα και τι προϋπολογισμό έχει ανάγκη η πόλη και οι Δημότες μας."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News