Ειδήσεις

Μετά την παρέμβαση βρέθηκε λύση για τους δύο αστέγους

Μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοση Καλαντζάκη και τη συμβολή του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, κ. Αργύρη Πανταζή δύο άστεγοι που διαβιούσαν σε παραλία της Ιεράπετρας, μεταφέρθηκαν κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, κ. Γιώργο Αγγελάκη στο Ορφανουδάκειο Γηροκομείο Ιεράπετρας.  

Στην όλη προσπάθεια συνέδραμαν η Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Ιεράπετρας, κα. Δέσποινα Λιοντάκη, καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ιεράπετρας, κα. Μαρία Αντωνού, Κοινωνική Λειτουργός , κ. Δημήτρης Πλαγεράς, Νοσηλευτής και κ. Μάνια Φρονιμάκη, Νοσηλεύτρια, ενώ από την πρώτη στιγμή πρόθυμοι να συνδράμουν στη διαδικασία ήταν οι εθελοντικές ομάδες της πόλης, Εθελοντές Σαμαρείτες και ΕΔΙΚ, καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι συγκεκριμένοι άστεγοι για τους οποίους ανεπιτυχής προσπάθεια μεταφοράς τους σε προσωρινό χώρο στέγασης είχε γίνει και το πρωί της Παρασκευής, μεταφέρθηκαν νωρίς το απόγευμα για 4η φορά στο Γηροκομείο Ιεράπετρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα με παρέμβαση του Δήμου Ιεράπετρας είχαν στεγαστεί σε οικία απ' όπου και αποχώρησαν λόγω προβλημάτων που δημιουργούσαν, καθότι χρήζουν συνεχούς υποστηρικτικής παρέμβασης.

Στην μηδενική υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό για τη διαχείριση τέτοιων συχνών πλέον περιστατικών αναφέρθηκε με αφορμή το συμβάν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Όπως τόνισε σε μια περίοδο που τέτοιου είδους περιστατικά αυξάνονται οι Δήμοι τυγχάνουν μηδενικής υποστήριξης από το κράτος τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει εν ενεργεία σχεδιασμός κάλυψης σε καθημερινή βάση τέτοιου είδους περιπτώσεων.

Παρόλα αυτά η άμεση ανταπόκριση του Δήμου Ιεράπετρας, η πολύτιμη υποστήριξη του Γηροκομείου και του Προέδρου του, κ. Γιώργου Αγγελάκη, καθώς και των εργαζομένων, αλλά και η προθυμία των εθελοντικών ομάδων του Δήμου μας να συνδράμουν αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την διακριτική κοινωνική ευαισθησία που υπάρχει στην Ιεράπετρα.

Το πρόβλημα της τακτοποίησης των αστέγων που ξεπερνούν τους 20 στην Ιεράπετρα προσπαθούν ασταμάτητα να το αντιμετωπίσουν με διάφορους τρόπους οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια