default-image

Δύο αεροδιακομιδές από Κρήτη σε Αθήνα σε μία μέρα

Κρήτη
Δύο αεροδιακομιδές από Κρήτη σε Αθήνα σε μία μέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο επιχειρήσεις αεροδιακομιδής στήθηκαν το Σάββατο, η μία νωρίς το απόγευμα για έναν 35χρονο εγκαυματία, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΓΝΗ και η δεύτερη επιχείρηση στήθηκε από το Νοσοκομείο Χανίων, το βράδυ του Σαββάτου για έναν 25χρονο Σουηδό που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο και είχε πέσει θύμα τροχαίου.

Ο 35χρονος εγκαυματίας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρότι έχει εγκαύματα που χρήσουν εξιδικευμένης αντιμετώπισης από Ειδική Μονάδα Εγκαυμάτων στην Αθήνα, ωστόσο φαίνεται ότι ενίσχυσε την προοπτική της αερομεταφοράς το γεγονός ότι είναι υπέρβαρος.

Η αεροδιακομιδή από τα Χανιά στήθηκε για έναν νεαρό άνδρα από τη Σουηδία,  ο οποίος νοσηλευόταν με εγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου των Χανίων για μία περίπου εβδομάδα, ωστόσο αφού σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του και με την έγκριση των γιατρών, μεταφέρθηκε με αεροσκάφος  C130 στην Αθήνα.

Ο 25χρονος θα μεταφερθεί στην πατρίδα του, από την Αθήνα με άλλη πτήση για τη συνέχεια της νοσηλείας του εκεί.

Κατακόρυφη ήταν η αύξηση των αερομεταφορών το φετινό καλοκαίρι κυρίως όμως προς τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, που καλούνται να σηκώσουν ένα μεγάλο υγειονομικό βάρος από τα νησιά.

Από Ρόδο προς Ηράκλειο

Άλλη μία αερομεταφορά πραγματοποιήθηκε χθες βρέφους και γυναίκας ασθενών από τη Ρόδο στο Ηράκλειο, με ελικόπτερο CH - 47D της Αεροπορίας Στρατού.

Ελικόπτερο CH - 47D της Αεροπορίας Στρατού μετέφερε με ασφάλεια το βρέφος 2 ημερών με αναπνευστική ανεπάρκεια και μία γυναίκα 41 ετών με θρόμβωση σφαγίτιδας, από τη Ρόδο στο Ηράκλειο.

Η αερομεταφορά τους ξεκίνησε χθες στις 17:30 και ολοκληρώθηκε στις 18:40.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News