Ειδήσεις

Κινδυνεύει να "πνιγεί" στα σκουπίδια το Ηράκλειο (video)

Υγειονομική βόμβα έτοιμη να σκάσει με απρόβλεπτες συνέπειες για το Ηράκλειο παραμένει το ζήτημα της υπηρεσίας καθαριότητας και η εικόνα της πόλης με τα κακώς κείμενα να κυριαρχούν.   

Λίγα 24ωρα μετά την επιστολή κόλαφο του Εμπορικού Συλλόγου που με ολομέτωπα πυρά προς την δημοτική Αρχή έκρουσε καμπανάκι για δραματικές παραλείψεις στην καρδιά του καλοκαιριού, ο νέος αποδεκατισμός προσωπικού με την σφραγίδα του ΥΠΕΣ στην υπηρεσία απειλεί να μετατρέψει την πόλη περαιτέρω σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

"Υποσχέσεις" και όχι πράξεις

Οι φωνές διαμαρτυρίας από πολίτες και καταστηματάρχες του κέντρου που μιλούν για παντελή αδιαφορία της δημοτικής Αρχής στο μέτωπο της καθαριότητας αυξάνονται και την ίδια ώρα παρά την διαπίστωση και την παραδοχή ακόμη και του ίδιου του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού για το πρόβλημα που αποδίδεται στο ελλιπές προσωπικό της υπηρεσίας δεν δρομολογούνται λύσεις ουσίας.

>> ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, "ΤΡΕΧΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Σε σύσκεψη σήμερα στη Λότζια με φόντο τον ορατό κίνδυνο 47 συμβασιούχοι να δουν την πόρτα της εξόδου, τινάσσοντας στον αέρα τον όποιο σχεδιασμό για την καθαριότητα και αποκομιδή απορριμμάτων, το μόνο που τελικά προέκυψε ήταν αόριστες υποσχέσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μόνο που αν τα λόγια δεν γίνουν πράξη και μάλιστα άμεσα η πόλη κινδυνεύει να πνιγεί στα σκουπίδια και τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν στον τομέα της καθαριότητας να γιγαντωθούν εις βάρος των πολιτών.

"Κίνδυνος" και για τους εργαζόμενους

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό μόλις λίγες ημέρες πριν και με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 48χρονης εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας , υπάλληλοι αλλά και εργατικό κέντρο Ηρακλείου προχωρούσαν σε δριμύ κατηγορώ για το καθεστώς λειτουργίας της.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μάλιστα η μία καταγγελία διαδέχτηκε την άλλη. Σύμφωνα με μία από αυτές και με φόντο τα 3 εργατικά ατυχήματα στην καθαριότητα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει σειρά παραλείψεων που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για έλλειψη γαντιών και αποδυτηρίων, ενώ αναφερόμενος στους συμβασιούχους, είπε πως πολλοί δεν προλαβαίνουν να κάνουν ούτε τη β' δόση του εμβολίου της ηπατίτιδας, που γίνεται ανά 6 μήνες.

Όσο για τα απορριμματοφόρα στο δήμο Ηρακλείου, οι υπάλληλοι της καθαριότητας, εκπέμπουν κραυγή αγωνίας και απόγνωσης αφού όπως λένε πρόκειται για οχήματα πεπαλαιωμένα… που διανύουν καθημερινά εδώ και 12 χρόνια έως και 120 χλμ. ημερησίως και χωρίς να διαθέτουν σύγχρονα μέσα ασφάλειας των εργαζομένων. Πολλά μάλιστα από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ηρακλείου όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΚΗ, δεν έχουν καν περάσει από ΚΤΕΟ.

Τις ελλείψεις και τον κίνδυνο που παραμονεύει κατά τη διάρκεια εργασίας των υπαλλήλων στην καθαριότητα, επεσήμανε τότε ακόμη και ο ίδιος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος και πάλι ωστόσο περιορίστηκε στο να υποσχεθεί τη στελέχωση του στόλου με νέα απορριμματοφόρα καθώς και τη λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Φωτογραφία από τη σύσκεψη: Νίκος Χαλκιδάκης

Σχόλια