Ειδήσεις

Επί ποδός οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο

Επί ποδός πολέμου οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για την εκπαίδευση. Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης, με φόντο τη διεκδίκηση της επαναλειτουργίας του σχολείου του Τεφελίου.

Ωστόσο την ώρα που οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούσαν την παράσταση διαμαρτυρίας έμαθαν ότι η λειτουργία του σχολείου παίρνει παράταση.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, ξεκαθάρισε ότι η νέα παράταση δε δίνει λύση στο πρόβλημα και ότι ζητούμενο είναι με αύξηση των παιδιών το σχολείο να γίνει βιώσιμο σταθερά.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν, παράλληλα, τη ανάκληση των βάρβαρων μέτρων, όπως χαρακτηριστικάν δήλωσαν και στο τραπέζι της συζήτησης μπήκαν διορισμοί και κενά.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης ξεκαθαρίστηκε ότι σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο έρχεται ένα μεγάλο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν γίνει οι προσλήψεις.

Την ίδια ώρα, θερμά φαίνεται να ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια