Ειδήσεις

Το ΕΚΗ για τους 47 εργαζόμενους που φεύγουν από τον Δήμο

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, με το ενδεχόμενο της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας των σαράντα επτά συμβασιούχων (8 μηνητών) έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου με τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βοργία, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο παρουσία και των εργαζομένων, για το μείζον θέμα που έχει προκύψει, αποφασίστηκε συνάντηση αύριο Σάββατο και ώρα 10 το πρωί στη Λότζια παρουσία και των βουλευτών του Νομού, με στόχο να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι η προκήρυξη τόσο των σαράντα επτά εργαζομένων που απολύονται, όσο και των σαράντα τριών εργαζομένων που παραμένουν, προκηρύχτηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 και αναρτήθηκαν τα ονόματα και των 90 συμβασιούχων στις 20/12/2015.

Ο Δήμος Ηρακλείου στις 23/12/2015 προχώρησε στις προσλήψεις των σαράντα τριών από τους ενενήντα επιτυχόντες, προσλαμβάνοντας τους υπόλοιπους σαράντα επτά τον Ιανουάριο 2016. Τον ίδιο μήνα (Ιανουάριο), η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει ότι όσες ατομικές συμβάσεις εργασίας έχουν υπογραφεί έως 31/12/2015 παρατείνονται αυτοδίκαια έως 31/12/2016, αφήνοντας εκτός της ρύθμισης, σαράντα επτά επιτυχόντες της ίδιας προκήρυξης.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προχώρησε άμεσα σε πρωτοβουλίες για την επίλυση του παραπάνω μείζονος σημασίας ζητήματος, όπου δεν αφορά μόνο την διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τους Δημότες του Ηρακλείου, αφού η μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων θα δημιουργήσει «υγειονομική βόμβα» με την εκτεταμένη συσσώρευση απορριμμάτων στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει εντάξει στον προϋπολογισμό του και έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της ανανέωση των συμβάσεων των παραπάνω εργαζομένων.

Παράλληλα με την στήριξή του ΕΚΗ και του οικείου σωματείου οι εργαζόμενοι προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ 47 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σχόλια