Ειδήσεις

Παρέδωσε το γερμανικό βλήμα για να μην κινδυνεύσει κάποιος

Ένα βλήμα ξεχασμένο τόσο από την ιστορία, όσο και από την εποχή της γερμανικής κατοχής βρήκε ένας ηλικιωμένος άνδρας στο Ηράκλειο.

Ένα βλήμα ξεχασμένο τόσο από την ιστορία, όσο και από την εποχή της γερμανικής κατοχής βρήκε ένας ηλικιωμένος άνδρας στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, το βλήμα εντόπισε μέσα στο χωράφι του, στο χωριό Ποταμιές Πεδιάδος, ο συνταξιούχος κ. Γιώργος Καγιαμπάκης, όπου εκεί σύμφωνα με πληροφορίες εκεί υπήρχε χώρος με πυρομαχικά των Γερμανών.

Ο συνταξιούχος άνδρας που το βρήκε, παρά τον κίνδυνο να γίνει ατύχημα, το παρέδωσε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Τι είπε στο neakriti

Ο κ. Γιώργος Καγιαμπάκης που μίλησε στο neakriti.gr, είπε ότι αποφάσισε να το παραδώσει για να μην σκοτωθεί κανείς.

«Χθες πήγα στο λιόφυτο μου για να δω αν έχουν ελιές για τις μαζέψω. Περνώντας από ένα σημείο εντόπισα αυτό το βλήμα που βλέπετε. Αρχικά το περιεργαζόμουν. Δεν φοβήθηκα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει «το πήρα και ήρθα στην Αστυνομία για να το παραδώσω. Αποφάσισα να το πάρω για να μην σκοτωθεί κανείς, στη προσπάθεια του να το ξεσκαλίσει από περιέργεια. Έχω ακούσει ότι στην ευρύτερη περιοχή οι Γερμανοί είχαν αποθήκες πυρομαχικών. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα».

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος κρητικός βρίσκει εκρηκτικά από την κατοχή, αφού έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά τα τελευταία χρόνια. Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή σε όποιον ανακαλύπτει οτιδήποτε να έρχεται άμεσα σε επικοινωνία μαζί τους χωρίς να προσπαθεί να το μετακινήσει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, χρειάστηκε και η συνδρομή του ελληνικού Στρατού για την ασφαλή απομάκρυνση των ευρημάτων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια