default-image

Νέα εποχή; Τι θα γίνει με STAR, ALPHA, MEGA & Epsilon

Ελλάδα
Νέα εποχή; Τι θα γίνει με STAR, ALPHA, MEGA & Epsilon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και εφόσον όλα πάνε καλά με την επικύρωση της διαδικασίας και ολοκληρωθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες, εκτός του τηλεοπτικού αέρα μένουν κολοσσοί όπως το STAR, ο Alpha, το Mega και το Epsilon.

Τι θα γίνει λοιπόν με αυτά τα ιστορικά κανάλια κυρίως ως προς δύο κατευθύνσεις. Με τους εργαζομένους και τα χρέη τους. Τίθεται δε και ακόμα ένα ερώτημα. Η κυβέρνηση που τόσο «αγώνα» υπέρ της ΕΡΤ και κατά του «μαύρου» έδωσε… πως θα βάλει πληρώσει τώρα με το ίδιο νόμισμα τους χιλιάδες εργαζομένους των επιχειρήσεων αυτών;

Γεροβασίλη: Έχετε 90 μέρες για το «μαύρο»

Ενενήντα μέρες μετά τον διαγωνισμό, η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων καναλιών, δήλωσε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Η Digea οφείλει να προσαρμοστεί στη νομιμότητα. Παρ' όλο που η Digea, μέσα από ένα σκανδαλώδη διαγωνισμό, είναι ο συνασπισμός των ίδιων των καναλαρχών, οι οποίοι θα κληθούν να κατεβάσουν το σήμα στους εαυτούς τους. Έτσι είναι η πραγματικότητα».

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματική πως δεν θα υπάρξουν άλλες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πλην των τεσσάρων: «Άλλα πανελλήνιας εμβέλειας (σ.σ. κανάλια), πέραν των τεσσάρων αδειών, όχι δεν θα υπάρξουν. Είναι σαφές αυτό. Αντιλαμβάνεστε ότι θα προκαλούσαμε ένα κακό προηγούμενο αν παρεμβαίναμε σε έναν υγιή ανταγωνισμό».

Υπ' ατμόν χιλιαδες εργαζόμενοι!

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις όσων από τους διεκδικητές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις προνομιούχες άδειες.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί σε αυτούς που τελικά δεν κατάφεραν να κερδίσουν την άδεια, αναμένεται να ξεκαθαριστεί και επίσημα το επόμενο διάστημα από την Κυβέρνηση.

Εφόσον οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν καταστούν οριστικοί, τότε εντός ενενήντα ημερών θα πρέπει να διακοπεί από την DIGEA το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON και να τερματιστεί η λειτουργία τους.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει πλέον να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση καθώς έχουν ήδη προαναγγελθεί -κατά τη διάρκεια της διαδικασίας- οι δυναμικές αντιδράσεις, όπως και αυτονόητο είναι να υπάρξει πολιτική κόντρα σε κεντρικό επίπεδο.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News