default-image

Δηλαδή με 246 εκατομμύρια... είναι βιώσιμα;

Περίεργα
Δηλαδή με 246 εκατομμύρια... είναι βιώσιμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συνολικό κόστος της μόλις σήμερα λήξασας διαδικασίας έφτασε τα 246 εκατομμύρια ευρώ για τους νέους καναλάρχες.

Οι κ. Κυριακού, Καλογρίτσας, Μαρινάκης και Αλαφούζος έχουν πλέον την πολυπόθητη άδεια και αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα.

Ποια είναι αυτή; Μα η σκληρή οικονομική πραγματικότητα, αφού η διαφημιστική "πίτα" όπως αυτή διαμορφώνεται είναι στα 200 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 46 εκατομμύρια για αρχή ήδη έχουν πέσει ΕΚΤΟΣ προϋπολογισμού.

Αυτά τα χρήματα συν το κόστος λειτουργίας, συν αυτό της κατασκευής, του εξοπλισμού, των εργαζομένων κλπ κλπ, αναμένεται να εκτινάξει τα έξοδα στα ύψη! Ναι μεν θα δώσουν την πρώτη δόση (περίπου 30%) άμεσα, αλλά ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα στη συνέχεια της... εξόφλησης.

Πως ένα κανάλι με διαφημίσεις 50 εκατομμυρίων θα πληρώσει πάνω από 100 μόνο για φέτος. Και αν τελικά η δικαστική διαδικασία δεν προχωρήσει με ώφελος της Κυβέρνησης και των νέων καναλαρχών, ή ακόμα ακόμα αν πάμε βάσει φημών σε εκλογές; Η Νέα Δημοκρατία πάντως το ξεκαθάρισε πως θα δώσει και άλλες άδειες.

Γιατί ένα βασικό κριτήριο για αυτό τον διαγωνισμό ήταν η ΜΗ βιωσιμότητα των τηλεοπτικών επιχειρήσεων. Αμέσως αμέσως του βάζουν ένα βραχνά παραπάνω άμα τη εκκινήσει τους.

Πάντως φαντάζουν δυσθεώρητα για να καλυφθούν τα ποσά ομολογουμένως...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News