default-image

Κοτόπουλο Τσόου Μέιν

Γυναίκα & παιδί
Κοτόπουλο Τσόου Μέιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

100 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

75 γρ. λουκάνικο

2 κ.σ. ελαφριά σόγια σως

1 κ.σ. κρασί από ρύζι ή ξηρό σέρι

2 κ.σ. σησαμέλαιο

250 γρ. νουντλς

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες

1 καλή χούφτα φασολάκια πλατιά

4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου διαγώνια σε λεπτές λωρίδες, αλλά όχι τόσο λεπτές ώστε να στεγνώσει όταν μαγειρεύεται.

Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κοτόπουλο με τη μισή σόγια, το κρασί ή το σέρι, το σησαμέλαιο και το πιπέρι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί, για 15 λεπτά περίπου.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά μόνο.

Τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε κρύο νερό για να μη μαγειρευτούν άλλο. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το γουόκ ή το τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Όταν το λάδι ζεσταθεί πολύ (όταν θα δείτε να βγαίνει λίγος καπνός) προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα κομμάτια του λουκάνικου. (Να είστε προετοιμασμένοι για πολύ πιτσίλισμα. )

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2΄, ανακατεύοντας συνεχώς. Βγάζουμε το μαγειρεμένο κρέας σε ένα ζεστό πιάτο.

Ξαναζεσταίνουμε το γουόκ, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και τα πράσινα λαχανικά. Καθώς το σκόρδο παίρνει χρώμα, αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά,το κοτόπουλο και το λουκάνικο και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν όλα μαζί, περίπου για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια, το κρασί ή το σέρι και το σησαμέλαιο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τηγανίζουμε και ανακατεύουμε για 2- 3 λεπτά και σερβίρουμε!

Πηγή: akispetretzikis.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News