Ειδήσεις

Η Κρήτη, κορυφαίος προορισμός και το φθινόπωρο

Η Κρήτη είναι όμορφη αναμφισβήτητα, όλες τις εποχές του χρόνου, όποτε κι αν την επισκεφτεί κανείς. Είναι ένας τόπος ευλογημένος, που διαθέτει πολυάριθμες μαγευτικές παραλίες και μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές. Ακόμα και το φθινόπωρο παραμένει ιδανικός τουριστικός προορισμός.

Έτσι και ενώ το καλοκαίρι πέρασε πλέον, ωστόσο στους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς φαίνεται να παραμένει σταθερά η μεγαλόνησος, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η www.trivago.gr, και μας την παρουσιάζει. Στην έρευνά της η trivago, μας δείχνει ποιοι προορισμοί θα προτιμηθούν κατά το φετινό Σεπτέμβριο από τους Έλληνες, καθώς και τη μέση διάρκεια διαμονής σε καθένα εξ αυτών.

Η δεκαπεντάδα που διαμορφώθηκε από την έρευνα, φαίνεται να χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία, αφού απαρτίζεται από προορισμούς πληθώρας νησιωτικών συμπλεγμάτων ή παραθαλάσσιων σημείων της χώρας.

Πιο αναλυτικά, πρωτιά σημειώνει η Σαντορίνη, με τους επισκέπτες της να επιδιώκουν να την απολαύσουν κατά μέσο όρο για 4 ημέρες. Στη δεύτερη θέση συναντώνται τα Χανιά, ο προορισμός που βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με μέση διάρκεια διαμονής για τον τρέχοντα μήνα τις 4,5 ημέρες.

Τρίτη εμφανίζεται η Χαλκιδική με τη διάρκεια διαμονής να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στις 4 ημέρες, ενώ το Ναύπλιο έρχεται τέταρτο, με τα διαμονή στις 2,5 ημέρες.

Η Πάργα, επίσης αγαπημένος προορισμός του φετινού καλοκαιριού καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, με τους ταξιδιώτες να την επισκέπτονται περίπου για 3 ημέρες. Η μεγαλύτερη μέση διάρκεια διαμονής παρουσιάζεται.

Τους προορισμούς που ολοκλήρωσαν τη δεκαπεντάδα μπορείτε να τους δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

trivago

Προορισμός

Μέση διάρκεια διαμονής

1

Σαντορίνη

4

2

Χανιά

4,5

3

Χαλκιδική

4

4

Ναύπλιο

2,5

5

Πάργα

3

6

Μύκονος

3,5

7

Πάρος

8

8

Θάσος

4

9

Καλαμάτα

3

10

Τολό

3

11

Μήλος

5

12

Τήνος

3

13

Ρόδος

4,5

14

Αγκίστρι

3

15

Λευκάδα

4

Σχετικά με αυτή την έρευνα:

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Μαρτίου και 31ης Αυγούστου 2016, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβρη 2016.

Σχετικά με την trivago:

Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι το μεγαλύτερο site αναζήτησης ξενοδοχείων, το οποίο συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 200 διαφορετικά sites κρατήσεων για περισσότερα από 1.000.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Επιπλέον, η trivago προσφέρει πάνω από 180 εκατομμύρια ratings για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. Πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago. Η trivago ιδρύθηκε το 2005, έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία και αυτή τη στιγμή διαθέτει 52 διεθνείς πλατφόρμες.

Αυτό το δελτίο τύπου υπόκειται στο νόμο περί προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας. Ελευθερία δημοσίευσης με αναφορά στην www.trivago.gr. Εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών των δελτίων τύπου στέλνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Amalia.spiratou@trivago.com.   

Σχόλια