Ειδήσεις

Πάνω από 80 εκ. ευρώ χρωστάνε οι Ηρακλειώτες στη ΔΕΗ

Ουρές σχηματίζονται καθημερινά στη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, από πολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων.

Βάσει αυτής μπορούν οι Ηρακλειώτες (που συνολικά χρωστούν στη ΔΕΗ πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ) να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε 36 δόσεις, πληρώνοντας απευθείας στο ταμείο την 1η δόση. Ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση έχουν ως τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία...

Από την 1η Οκτωβρίου, οι οφειλέτες της ΔΕΗ πάλι θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να ενταχθούν σε ειδικό καθεστώς αποπληρωμής. Το μειονέκτημα, ωστόσο, τότε θα είναι πως για να ρυθμίσουν θα πρέπει να πληρώσουν επιτόπου το 30% της οφειλής.

Οι αρμόδιοι της ΔΕΗ θεωρούν πως, εξαιτίας των πλεονεκτημάτων των 36 δόσεων που προσφέρονται μόνο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, θα προσέρχονται κάθε μέρα και περισσότεροι άνθρωποι στο Τσαλικάκι για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Καλούν, λοιπόν, τους ενδιαφερόμενους να μην περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Όσο καθυστερούν, τόσο μεγαλύτερη ταλαιπωρία εκτιμούν πως θα αντιμετωπίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ρύθμιση των χρεών της ΔΕΗ γίνεται και τηλεφωνικά από το 11770, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή, καθώς οι αναμονές είναι μεγάλες.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη  

Σχόλια