Ειδήσεις

Ανοικτοί και τον Αύγουστο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Μετά από μια θυελλώδη  έκτακτη συνεδρίαση  από τις 1200 έως τις 2.30 μ.μ. της Πέμπτης,  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας παρουσία των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και των συμβασιούχων των 7 βρεφονηπιακών σταθμών, αποφάσισε ομόφωνα, να μην επιμείνει στην προηγούμενη απόφαση του για υπογραφή 11μηνων συμβάσεων με τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας  ομόφωνα μια νέα  απόφαση που ικανοποιεί όλες τις πλευρές και κυρίως τους δημότες που έχουν βρέφη και νήπια.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση , θα ανανεωθεί η 12μηνη σύμβαση όλων των συμβασιούχων, όπως γινόταν μέχρι τώρα, με τη δέσμευση ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί και θα λειτουργούν ακόμη και τον Αύγουστο, εξυπηρετώντας τους εργαζόμενους -του τουριστικού κλάδου κατά βάση- που ζητούν να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους για να εργαστούν απρόσκοπτα τη θερινή περίοδο.

Παράλληλα η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α θα διεκδικεί πόρους προκειμένου να βελτιώνει  όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες των κοινωνικών δομών, προσλαμβάνοντας και νέες ειδικότητες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους οποίους στοχεύει να καταστήσει  πολύ πιο ανταγωνιστικούς από τους ιδιωτικούς.

Από τις 7  το πρωί της Πέμπτης οι συμβασιούχοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ιεράπετρας , είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του Δημαρχείου, εμποδίζοντας το προσωπικό του Δήμου, να εισέλθει και να εργαστεί, ενώ ανάγκασαν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ Γιάννη Τζιρβελάκη,  να αναβάλει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,το οποίο θα ξεκινούσε στις 11.30 καθώς δεν είχαν συζητηθεί όλα τα θέματα που είχαν προγραμματιστεί  για το βράδυ της Τετάρτης.

«Η πρόταση μου,  που ψηφίστηκε ομόφωνα, ήταν να  υπογραφούν 12μηνες συμβάσεις με τους εργαζόμενους, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν ανοικτοί όλο τον χρόνο και οι 7 βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου.

Οι συμβασιούχοι θα δουλεύουν 12 μήνες και θα πληρώνονται 12 μήνες , παίρνοντας βέβαια εκ περιτροπής και μετά από έναν σωστό προγραμματισμό τις άδειες τους όπως ορίζει ο Νόμος. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τους εργαζόμενους προσπαθούμε να βελτιώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις δομές μας», δήλωσε η κ Χρύσα Χατζημαρκάκη, πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

«Το θέμα δημιουργήθηκε γιατί η πρόταση της διοίκησης του νομικού προσώπου ,  ήταν να μετατρέψει τις συμβάσεις μας από 12μηνες σε 11μηνες. Μας βρήκε αντίθετους γιατί διαπιστώσαμε ότι άφηνε κενά στο θέμα των ανανεώσεων, που επιδιώκουμε κάθε χρόνο κάνοντας αυτή τη δουλειά. Το θέμα λύθηκε , αφού ασκήσαμε έντονη πίεση με την κινητοποίηση μας και την κατάληψη του Δημαρχείου, έτσι ώστε το αποτέλεσμα τελικά να είναι θετικό για τους εργαζόμενους. Συμφωνήσαμε να υποστηρίξουμε σε 12μηνη βάση τους  7 παιδικούς σταθμούς  του Δήμου μας, δουλεύοντας 12 μήνες και θα εφαρμοστεί ότι προβλέπει ο Νόμος στο ζήτημα των αδειών μας. Οι μνημονιακές  δεσμεύσεις καταστρατηγούν το εργατικό δίκαιο και οι απώλειες των εργαζομένων είναι πολύ μεγάλες. Προς τιμήν της η διοίκηση συμφώνησε σε αυτό και θα έχουμε ομαλή λειτουργία στους παιδικούς σταθμούς», δήλωσε ο κ Πανταζής Σιμόπουλος εκπρόσωπος των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Ιεράπετρας.

«Μετά από την κινητοποίηση των εργαζομένων και την υποστήριξη και της δικής μας  παράταξης, καταφέραμε οι  νέες συμβάσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να γίνουν και πάλι 12μηνες. Η αρχική πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνουν 11μηνες. Η σημερινή ήταν μια μεγάλη νίκη των εργαζομένων , που θα  έχαναν πολλά από τα δικαιώματα τους αν υπέγραφαν 11μηνες συμβάσεις. Ο κεντρικός στόχος μας βέβαια είναι ,  μόνιμοι εργαζόμενοι με πλήρη εργασιακά δικαιώματα», πρόσθεσε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ Μαρία Κοτσιφάκη.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια