Ειδήσεις

BOAK: Φύτρωσε δέντρο σε φρεάτιο και "ντεκόρ" σκουπίδι

Ακόμη καΙ δεντράκι φύτρωσε σε φρεάτια της εθνικής οδού Ηρακλείου - Ρεθύμνου.Σκουπίδια παντού, σαν να έχει μετατραπεί ο ΒΟΑΚ σε μια χωματερή.

Ακόμη και… δεντράκι φύτρωσε σε φρεάτια της εθνικής οδού Ηρακλείου - Ρεθύμνου, το οποίο έχει γίνει το νέο «αξιοθέατο» των οδηγών οι οποίοι περνούν καθημερινά από το σημείο και έχουν αγανακτήσει από τον όγκο  σκουπιδιών που «πνίγει» τον οδικό άξονα.

Ρίζες έβγαλε το δεντράκι που περιμένει να ξεριζωθεί...

Ο καθαρισμός των φρεατίων πάντως θα ξεκινήσει σύντομα σύμφωνα με τους αρμοδίους , οπότε και αναμένονται τα πρωτοβρόχια και τα φρεάτια θα πρέπει να είναι έτοιμα για την απορροή των υδάτων.

Κατά την προσφιλή συνήθεια τα σκουπίδια των οδηγών καταλήγουν στο δρόμο

Μόνιμο «ντεκόρ» της εθνικής

Σκουπίδια παντού, από το ύψος της Παπαναστασίου εως το Γιόφυρο, σαν να έχει μετατραπεί ο βόρειος οδικός άξονας σε μια αυτοσχέδια χωματερή. Σακούλες, αναψυκτικά, κουτάκια μέχρι και ρούχα και κουφάρια ζώων … «κοσμούν» τον πιο πολυσύχναστο οδικό άξονα . Το neakriti.gr αναδεικνύει όχι μόνο την αποκρουστική εικόνα , αλλά και την τεράστια ευθύνη όλων που ανοίγουν με χαρακτηριστική ευκολία το παράθυρο του αυτοκινήτου για να «ξεφορτωθούν» τα σκουπίδια τους , αγνοώντας προφανώς ότι πάλι στην «αυλή» τους καταλήγουν και οι ίδιοι θα τα αντικρίζουν!

Όσο για τους τουρίστες μένουν με την εντύπωση ότι τα σκουπίδια αποτελούν μόνιμο «ντεκόρ» της -κατά τ'άλλα μαγευτικής- Κρήτης και δεν ενοχλούν κανέναν, αφού παραμένουν σταθερά στα ίδια σημεία.

Κιγκλιδώματα αφημένα στην τύχη τους

«Καθαρίζουμε αλλά γεμίζει και πάλι η εθνική»

Σύμφωνα με αναπληρωτή γενικό διευθυντή Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργο Παπαδάκη «καθαρίζουμε συνεχώς, αλλά η εθνική γεμίζει και πάλι σκουπίδια από οδηγούς που τα πετάνε στους δρόμους. Ειδικά τον δρόμο που συνδέει την εθνική με το αεροδρόμιο Ηρακλείου, τον καθαρίζουμε σχεδόν καθημερινά και αποκτάει πάλι την ίδια εικόνα. Η υπηρεσία έχει τη δυνατότητα με αυτεπιστασία να χρησιμοποιήσει υπαλλήλους για τον καθαρισμό. Αρμοδιότητά μας όμως αποτελούν τα 790 χιλιόμετρα όλης της εθνικής οδού και τα 4.500 χιλιόμετρα του επαρχιακού δικτύου. Όσα άτομα κι αν διαθέτει η υπηρεσία, δεν θα φτάσουν ποτέ, όσο οι οδηγοί έχουν την ίδια συμπεριφορά. Δεν είδαμε και ποτέ να επιβάλλεται ένα πρόστιμο...».

Ταμπέλες κρυμμένες... πίσω από δέντρα

Μας αξίζει η εικόνα;

Μάλιστα θλιβερό είναι το παράδειγμα ενός αυτοκινήτου γεμάτου μπάζα που κινείτο στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου -  Σκαλανίου που τα εναπόθετε στο… δρόμο.

Η εικόνα λοιπόν θα παραμείνει ίδια στην εθνική, όσο οι οδηγοί ακολουθούν την ίδια τακτική και οι υπηρεσίες αδυνατούν -όπως λένε- να καθαρίσουν τους δρόμους. Μια εικόνα που δεν μας αξίζει ή ίσως και να μας αξίζει… εάν τα σκουπίδια στην Κρήτη δεν πάρουν την θέση που πρέπει, ως ένα από τα πρωταρχικά και πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να πειλυθούν στην Κρήτη. Γιατί οι εικόνες εκθέτουν ανεπανόρθωτα...

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια