default-image

Τουρκία: Συνάντηση Σουλτς - Ερντογάν για Συρία και προσφυγικό

Κόσμος
Τουρκία: Συνάντηση Σουλτς - Ερντογάν για Συρία και προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα επιδιώξει να επανεκινήσει σήμερα τον πολιτικό διάλογο Τουρκίας - ΕΕ και την περιφερειακή συνεργασία στην περιοχή, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, και δηλώνοντας πριν την αναχώρησή του πως «η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα και στρατηγικός εταίρος της ΕΕ, πρέπει να μιλάμε ο ένας στον άλλο προκειμένου να αντιμετωπιστούν παραγωγικά οι βαρυσήμαντες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».  

Ο Πρόεδρος Σουλτς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 17:00 στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα. Θα συναντηθεί επίσης με τον Πρωθυπουργό Μπινάλι Γιλντιρίμ, τον υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου και τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Ισμαήλ Καχραμάν, καθώς και εκπροσώπους των τεσσάρων κοινοβουλευτικών ομάδων του τουρκικού κοινοβουλίου.

Πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη, ο πρόεδρος του ΕΚ εξήγησε ότι: «Η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημοκρατία, τις δημοκρατικές αξίες και το κράτος δικαίου στην Τουρκία ήταν, είναι και θα παραμείνει ακλόνητη. Η επίσκεψή μου έχει ως στόχο να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους τους Τούρκους πολίτες που με θάρρος βγήκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία στη χώρα και να συζητήσουμε ανοιχτά όλα τα σχετικά θέματα που αφορούν τη διμερή και περιφερειακή μας συνεργασία, από την ασφάλεια μέχρι την κρίση των προσφύγων».

Πηγή: sigmalive.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News