default-image

Ποιοι πήραν τις άδειες και ποιοι μένουν εκτός

Ελλάδα
Ποιοι πήραν τις άδειες και ποιοι μένουν εκτός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mετά από 60 ώρες ανακοινώθηκαν στις 02:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής τα αποτελέσματα για την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια  . Μετά από την εξευτελιστική διαδικασία που προκάλεσε σάλο,έφερε «βροχή» ασφαλιστικών μέτρων , διαρροές και θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μετά τη δημοπρασία προέκυψε ότι οι τέσσερις που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι οι εξής:

  1. Σκάι με ποσό 43, 6 εκατ. ευρώ

  2. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας έναντι 52,6 εκατ. ευρώ

  3.  Ant1 έναντι 75,9 εκατ. ευρώ

  4. Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης έναντι ποσού 73,9 εκατ. ευρώ

Συνέχεια στο "θρίλερ"

Η διαδικασία όμως δεν σταματά εδώ αφού στη συνέχεια για διάστημα 20 ημερών θα ελεγχθεί εάν τα χρήματα που διατέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους προέρχονται από σύννομες διαδικασίες και θα υπάρξει και δικαστική συνέχεια  αφού έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα.

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει άμεσος έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων εταιρειών που επικράτησαν, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του τιμήματος που πρόσφεραν και στην συνέχεια θα αποδοθούν και επίσημα οι τηλεοπτικές άδειες, αφού προηγουμένως καταβληθεί το 30% της τελικής προσφοράς. Όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, εντός 90 ημερών η Digea θα υποχρεωθεί να μεταδίδει στο εξής μόνο το σήμα των αδειοδοτημένων σταθμών.

Δυσαρέσκεια αναμένται να υπάρξει από όσους μένουν "απ'έξω" καθώς συνολικά 8 είναι τα αρχικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News