default-image

"Ανέκδοτο" έχει γίνει η επίσκεψη Τσίπρα στην Κρήτη

Κρήτη
"Ανέκδοτο" έχει γίνει η επίσκεψη Τσίπρα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεπτέμβριος μπαίνει σήμερα. Το καλοκαίρι πάει, μας τελείωσε. Και τελικά μείναμε με την... προσμονή της υποτιθέμενης καλοκαιρινής... άφιξης του πρωθυπουργού και βουλευτή Ηρακλείου! Από τα τέλη Μαΐου περιμέναμε την περίφημη πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, με την ιδιότητα και του βουλευτή Ηρακλείου στο νησί μας. Υποτίθεται ότι τον Ιούνιο και εν πάση περιπτώσει μέσα στο καλοκαίρι ο πρωθυπουργός θα εμφανιζόταν αυτοπροσώπως στην Κρήτη, σε μια επίσκεψη που αρχικά, θυμίζουμε, είχε προαναγγελθεί αρχικά για το Φεβρουάριο!  

Αν μη τι άλλο, όχι και ό,τι καλύτερο και για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, που είχε επενδύσει, δικαίως θα πει κανείς, πολλά στην κίνηση τότε, στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει ως κοινοβουλευτική του έδρα το νομό Ηρακλείου.

Με την κίνηση αυτή, ο πρωθυπουργός τίμησε το Ηράκλειο, κατόπιν όμως δεν... τίμησε τον εαυτό του πολιτικά! Εκτός κι αν πιστεύει κανείς πως αποτελεί τιμή το να μην έχει πατήσει το πόδι του ένας βουλευτής στην εκλογική του περιφέρεια ένα χρόνο σχεδόν μετά τις εκλογές... Βεβαίως και δεν μπορεί να παραγνωριστεί το ότι ως πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει πολύ βαρύ πρόγραμμα, μεγάλο φόρτο εργασίας και βαριές υποχρεώσεις. Προφανώς και δεν τον περιμέναμε να εμφανίζεται συχνά-πυκνά εδώ, αλλά αυτό από το να μην έχει πατήσει ακόμα το πόδι του στην εκλογική του περιφέρεια απέχει... πολύ!

Το μεγάλο πρόβλημα εδώ έχει να κάνει και με τη διάψευση διαρροών και προσδοκιών ως προς την πολυσυζητημένη κάθοδο Τσίπρα, και μάλιστα κατά σωρεία!

Στις αρχές του χειμώνα είχε διαρρεύσει πως ο πρωθυπουργός θα επισκεπτόταν το νησί μας, με την ιδιότητα και του βουλευτή Ηρακλείου, μέσα στον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε, μέσω των διαρροών και σεναρίων που διακινούνταν, σενάρια μάλιστα που επιβεβαίωναν άτυπα και κυβερνητικοί βουλευτές - όπως χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Βαρδάκης - ο Αλέξης Τσίπρας θα κατέφτανε το Φεβρουάριο στην Κρήτη, για να ανακοινώσει πανηγυρικά την απεμπλοκή στο έργο του κάθετου δρόμου Ηρακλείου-Μεσαράς.

Ο Φεβρουάριος πέρασε. Ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε και τότε διαρρεόταν πως η κάθοδος πήρε αναβολή για τα τέλη της άνοιξης προς αρχές καλοκαιριού.

Από τις ίδιες πηγές και κέντρα διαρροών είχε διοχετευτεί η αίσθηση, μετά σιγουριάς σχεδόν, πως η κάθοδος Τσίπρας θα γινόταν στα τέλη Μαΐου ή το αργότερο ως τα μέσα Ιουνίου. Και πάλι η κάθοδος, στις διαρροές, είχε συνδυαστεί με ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, αυτό του νέου αεροδρομίου Καστελίου.

Πάλι όμως ο πρωθυπουργός ουδέποτε εμφανίστηκε. Κι αν για τον Ιούνιο παρουσιάστηκαν δικαιολογίες λόγω πολύ φορτωμένου προγράμματος και ταξιδιών, είναι απορίας άξιον πώς δε βρέθηκε μια ευκαιρία μέσα σε όλο το καλοκαίρι για να κατέβει εδώ ο κ. Τσίπρας.

ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

"Σίριαλ" που κουράζει...

Η υπόθεση της καθόδου Τσίπρα έχει λοιπόν αρχίσει να κουράζει, αφού έχει πάρει διαστάσεις "σίριαλ".

Ανεπίσημα, εκείνο που εκφράζεται ως εξήγηση για τις συνεχείς αναβολές είναι το ότι δεν υπάρχουν οι οριστικές εξελίξεις γύρω από τα μεγάλα έργα, ώστε να μπορέσει να συνδυαστεί η πολυσυζητημένη επίσκεψη του πρωθυπουργού με κάτι χειροπιαστό...

Ακούγεται λογικό σε ένα βαθμό. Την ίδια ώρα όμως, η ίδια η δικαιολογία αυτή εκθέτει την κυβέρνηση και γίνεται επιχείρημα υπέρ της αντιπολίτευσης, αφού αποτελεί ηχηρή παραδοχή μη προόδου στα σοβαρά ανοιχτά μέτωπα της Κρήτης.

Σε αυτό το μοτίβο, μάλιστα, χθες υπήρξαν και νέες διαρροές-δημοσιεύματα, σε τοπικό επίπεδο, που θέλουν τον πρωθυπουργό να κατεβαίνει τελικά εδώ στις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία δημοπράτησης του νέου αεροδρομίου στην Αθήνα.

Προφανώς, η διαρροή το έχει ως σίγουρο πως θα υπάρχει αίσια έκβαση στη δημοπράτηση αυτή τη φορά. Ειδάλλως, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε την έλευση Τσίπρα για το 2016...

Ρεπορτάζ : Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News