Ειδήσεις

Ιεράπετρα: 1 αστυνομικός για κάθε 1.000 πολίτες!

Εγκληματική η επικείμενη συρρίκνωση των αστυνομικών τμημάτων στην Ιεράπετρα

Εγκληματική χαρακτηρίζουν την επικείμενη συρρίκνωση των αστυνομικών τμημάτων στην Ιεράπετρα, ο βουλευτής Ν.Δ. κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο δήμαρχος της περιοχής Θεοδόσης Καλαντζάκης, παράμετρος που εμπεριέχεται πλέον στο νέο προεδρικό διάταγμα. Παρέθεσαν δε εξωφρενικά στοιχεία και αριθμούς, σύμφωνα με τα οποία, αυτή τη στιγμή χωρίς την επικείμενη συρρίκνωση, 1 αστυνομικός αντιστοιχεί για κάθε 1000 πολίτες, την ώρα που σε επίπεδο χώρας οι αναλογίες κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Το δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Ν. Λασιθίου.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει ότι θα καταργηθούν τα τμήματα Τροχαίας και Ασφάλειας Ιεράπετρας καθώς και το Αστυνομικό ΤμήμαΚουτσουρά, θα μείνει μόνο το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας στο οποίο θα υπαχθεί το Α.Τ. Κουτσουρά και θα γίνουν δυο γραφεία Ασφάλειας και Τροχαίας Ιεράπετρας.

«Μετά τους κωμικοτραγικούς χειρισμούς του κ. Μουζάλα για τη μεταφορά προσφύγων στην Κρήτη, τώρα η κοινωνία της Κρήτης πληρώνει και τους πρόχειρους τακτικισμούς του κ. Τόσκα. Χωρίς καμία διαβούλευση και συνεννόηση η κυβέρνηση τινάζει στον αέρα την ασφάλεια των πολιτών», μας είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

Εξωφρενικά τα νούμερα

«Η Κρήτη αδικείται», τονίζει ο κ. Πλακιωτάκης, «γιατί την ώρα που η αναλογία στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι ένας αστυνομικός ανά 200 πολίτες, στο νησί μας είναι ένας προς 300 πολίτες. Το εξωφρενικό είναι ότι  στην Ιεράπετρα, η αναλογία είναι ένας αστυνομικός προς 1.000 πολίτες!

Σε μια περιοχή με μεγάλο ποσοστό μεταναστών, και με μεγάλη τουριστική κίνηση, δεν μπορούμε να πάμε σε συρρίκνωση υπηρεσιών γιατί δεν θα έχουμε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Η Κρήτη και το Λασίθι απαιτούν ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης. Η κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης και του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και στην ασφάλεια των κατοίκων του Ν. Λασιθίου», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

Την αντίθεση και τη διαφωνία τους προς το ενδεχόμενο Συγχώνευσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών και ειδικότερα του Τμήματος Ασφάλειας στην Ιεράπετρα εξέφρασαν τόσο ο δήμαρχος Ιεράπετρας όσο και ο κ. Πλακιωτάκης.

Στις πιέσεις που έχουν ασκηθεί σε όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμο Ιεράπετρας για τη διατήρηση και στελέχωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Ιεράπετρα και τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

«Δε γίνεται στο Δήμο Ιεράπετρας με 40.000 κατοίκους κατά τους θερινούς μήνες εκ των οποίων είναι 10.000 εργάτες γης, να υπηρετούν 40 αστυνομικοί και να συζητάμε για συρρίκνωση των αστυνομικών υπηρεσιών την ώρα που διαπιστώνουμε ότι αυξάνεται καθημερινά η μικροεγκληματικότητα.

Ζητάμε να ιδρυθεί ΚΑΕ στην Ιεράπετρα, όπως μας έχουν υποσχεθεί, και να παραμείνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες όπως έχουν, διαφορετικά θα κατέβουμε σε κινητοποιήσεις μαζί με τους δημότες μας μέχρι να αλλάξει αυτός ο σχεδιασμός», μας είπε ο κ. Καλαντζάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια