Ειδήσεις

Βενιζέλειo: Βάρδιες τρόμου και εργαζόμενοι "μπαλάκι"

Βάρδιες τρόμου, εργαζόμενους "μπαλάκι"ανάμεσα σε κλινικές και εξουθενωτικές συνθήκες περιγράφει ο σύλλογος εργαζομένων του Βενιζελείου. Τι απαντά η διοίκηση.

Σκληρές κατηγορίες εξαπολύουν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο με στόχο το διοικητή του νοσοκομείου, Γιάννη Τασσόπουλο. Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα, μέσω επιστολής τους προς το διοικητή, κάνουν λόγο για εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τους ασθενείς, επανέρχονται παράλληλα στο ζήτημα της άρσης της διασύνδεσης των δύο νοσοκομείων, ενώ κάνουν λόγο για μετακινήσεις που επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο έργο του προσωπικού.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας προς το διοικητή οι εργαζόμενοι τον κατηγορούν ότι η κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει χειροτερέψει από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του και ζητούν άμεσα λύση. Τον κατηγορούν, παράλληλα, για κινήσεις εντυπωσιασμού και κουκουλώματος της υποστελέχωσης.

Επιστολή Συλλόγου Εργαζομένων Βενιζελείου  

(Προς τον διοικητή κ. Ι. Τασσόπουλο)

"Με το να κουκουλώνετε το πρόβλημα της υποστελέχωσης , εξουθενώνοντας και τους τελευταίους υγιείς συναδέλφους το μόνο που θα καταφέρετε στο τέλος της θητείας σας είναι να αφήσετε ένα Νοσοκομείο και ένα προσωπικό σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ' ότι το αναλάβατε. Και αυτό εμείς, που αγαπάμε και πονάμε το Βενιζέλειο, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει".

Πρόχειρες λύσεις με μετακινήσεις προσωπικού

Εξαπολύουν κατηγορίες περί μετακινήσεων και επιβάρυνση ακόμα περισσότερο του προσωπικού, στον ήδη αυξημένο όγκο δουλειάς. Κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 χρωστούμενα ρεπό, για οφειλόμενες άδειες από το 2013, για αύξηση 40% της επισκεψιμότητας στο νοσοκομείο και του όγκου δουλειάς και εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας που μπορεί να οδηγήσουν σε μοιραία λάθη για τους ασθενείς.

"Μαγειρέματα στα ήδη ελλειπή προγράμματα"

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος εργαζομένων:

"Με το να μετατίθενται οι ευθύνες στις υποδιευθύνσεις ,γνωρίζοντας  ότι πάση θυσία αυτές θα βρουν  λύση, δεν λύνονται τα προβλήματα. Απεναντίας διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται. Γιατί αναγκάζονται όλοι να κάνουν αλχημείες και μαγειρέματα στα ήδη ελλειπή προγράμματα ώστε να βγεί "Η ΔΟΥΛΕΙΑ" και αποτέλεσμα αυτού η Διοίκηση να βγαίνει προς τα έξω με θετικό πρόσημο αφού τα ΚΑΤΕΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και επιτέλους κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του".

Για αοριστίες κάνει λόγο η Διοίκηση

Χαμηλούς τόνους κρατά ο διοικητής Γιάννης Τασσόπουλος, αντικρούοντας τις κατηγορίες περί μετακινήσεων και χαρακτηρίζοντας την επιστολή των εργαζομένων γενική και αόριστη." Υπάρχει όραμα και στόχος" απαντά στις κατηγορίες, ζητώντας από τους εργαζόμενους να επανέλθουν και να γίνουν πιο συγκεκριμένοι στα ζητήματα που θέτουν.

Οι εργαζόμενοι πάντως επανέρχονται και στο θέμα της άρσης της διασύνδεσης των δύο νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου, με φόντο την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια