default-image

Στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών τα πρακτικά των συναντήσεών τους

Κόσμος
Στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών τα πρακτικά των συναντήσεών τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα έχουν από σήμερα τη δυνατότητα να βλέπουν τα πρακτικά των έξι τελευταίων συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που θα ολοκληρωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Έτσι, σημείωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, θα είναι πλήρως ενήμεροι και για το τί διαμείβεται κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, με δεδομένο πάντοτε, υπογράμμισε, «τον όρο ότι θα τηρείται το απόρρητο των όσων βλέπουν».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε, ότι κοινή συνάντηση του ιδίου και του κ. Ακιντζί με τον γ.γ. του ΟΗΕ μπορεί να γίνει, «εάν και εφόσον έχουμε μια πρόοδο που θα διαπιστωθεί στις 14 του Σεπτεμβρίου» και πως «πολυμερής συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν δεν αισθανθώ ότι υπάρχει τέτοια πρόοδος που να επιτρέπει ανάλογη σύγκληση».

Αποτυχημένες σύνοδοι, οι οποίες δεν θα οδηγήσουν πουθενά, «το μόνο που θα αποτελέσουν είναι ταφόπετρα των διαπραγματεύσεων», επισήμανε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News