default-image

Χοιρινό κότσι με πουρέ πατάτας από τον Μανόλη Καστανάκη

Γυναίκα & παιδί
Χοιρινό κότσι με πουρέ πατάτας από τον Μανόλη Καστανάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χοιρινό κότσι με πουρέ πατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια μας προτείνει ο σεφ, Μανόλης Καστανάκης.

Για το κότσι:

1000 γρ. κότσι χοίρινο (4τεμάχια)

30 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. καρότα

130 γρ. φινόκιο

110 γρ. σέλερι

80 γρ. τοματίνια

120 γρ. κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

180 γρ. μαυροδάφνη

30 γρ. βούτυρο

Για τον πούρε:

700 γρ. πατάτες

80 γρ. ανθόγαλα

80 γρ. γάλα

60 γρ. γραβιέρα

Για τα κρεμμύδια:

200 γρ. κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες

Ξύσμα από 1 λεμόνι

30 γρ. ζάχαρη

10 γρ. μπαλσάμικο ξίδι

40 γρ. νερό

Για το κότσι: σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κότσι, όταν πάρει χρώμα από όλες της πλευρές το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα λαχανικά. Όταν μαλακώσουν βάζουμε το κότσι μέσα και σβήνουμε με την μαυροδάφνη.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τέλος βάζουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρέας. Σκεπάζουμε με καπάκι και τελειώνουμε στο φούρνο στους 160C. Μετά από περίπου 3 ώρες βγάζουμε την κατσαρόλα από το φούρνο αφαιρούμε τα λαχανικά και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει.

Για τον πουρέ: Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε για 20 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις πολτοποιούμε.

Για τα κρεμμύδια: Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News