Ειδήσεις

Μπάνιο δίπλα σε... φώκιες στις μυστικές σπηλιές του Ρεθύμνου

Μια ειδυλλιακή παραλία, που θυμίζει τροπικό ανεξερεύνητο τοπίο φιγουράρει στις κορυφαίες παραλίες της Κρήτης ανάμεσα σε κορυφαίους προορισμούς.

Η παραλία της Κιτρένωσης, γνωστή ως Σπηλιές ή Του Μαλιού το Ρυάκι βρίσκεται 15 χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου, στην αρκετά απόμερη περιοχή του Λατζιμά, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Σκαλέτας και πριν τον Γεροπόταμο. Είναι σχετικά άγνωστη στους ντόπιους, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην εθνική οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου.

Η παραλία σχηματίζεται στον μυχό ενός μικρού κόλπου με βότσαλο και πεντακάθαρα βαθειά νερά, που προστατεύεται από ψηλούς κατακόρυφους βράχους. Χαρακτηριστικό της παραλίας, που ονομάζεται και Σπηλιές, είναι οι πανέμορφοι σπηλαιώδεις βράχοι που προστατεύουν την μικρή παραλία στα δυτικά.

Πίσω από το αριστερό άκρο (και από το δυτικό), υπάρχουν πολλές σπηλιές με βράχους σε μοναδικούς σχηματισμούς. Εκεί βρίσκει καταφύγιο η απειλούμενη με εξαφάνιση Μεσογειακή Φώκια Monachus monachus.

Στην άγνωστη αυτή παραλία παρέχονται κάποιες ομπρέλες και υπάρχει και μια μικρή καντίνα. Το μόνο πρόβλημα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε είναι τα κύματα λόγω των συχνών βόρειων ανέμων.

Πηγή: cretanbeaches.com

Σχόλια