default-image

Γενοκτονία από τζιχαντιστές - 15.000 πτώματα στη Συρία!

Κόσμος
Γενοκτονία από τζιχαντιστές - 15.000 πτώματα στη Συρία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Associated Press, εντοπίστηκαν 72 ομαδικοί τάφοι στα σύνορα Συρίας - Ιράκ με θύματα των τζιχαντιστών. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι νεκροί που ετάφησαν εκεί ξεπερνούν τους 15.000.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι τάφοι βρέθηκαν σε 17 διαφορετικά σημεία στη Συρία, ενώ υπάρχουν άλλοι 16 ομαδικοί τάφοι εντός των συνόρων του Ιράκ.

Ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται βάσει μαρτυριών από επιζώντες, από τις προπαγανδιστικές αναφορές του Ισλαμικού Κράτους στα media που ελέγχει και από κατά προσέγγιση εκτίμηση από την όψη του εδάφους από ψηλά.

Τα περισσότερα σημεία ταφής βρίσκονται στο βουνό Σινζάρ της Συρίας ενώ οι εκσκαφές έχουν αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σε έναν από τους τάφους βρέθηκαν σκελετοί ανθρώπων που εκτιμάται από τα ρούχα τους, πως ανήκουν στη φυλή Γιαζίντι. Οι εκτελέσεις έγιναν στα πλαίσια εθνοκάθαρσης που έκαναν οι τζιχαντιστές του ISIS σε πολλές περιοχές όπου σημειωνόταν αντίσταση από ομάδες ανταρτών ή Κούρδων. Οι Γιαζίντι, ή Γεζίντι είναι κουρδική εθνοθρησκευτική ομάδα με ινδοϊρανικές ρίζες. Η επίθεση των τρομοκρατών εναντίον της φυλής έγινε τον Αύγουστο του 2014.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του το Αssociated Ρress, οι τάφοι στη Συρία είναι πιο εύκολα προσβάσιμοι, ενώ στο Ιράκ όπου το έδαφος είναι πιο επικίνδυνο για την πραγματοποίηση εκσκαφών, οι ιρακινές αρχές δεν μπορούν καν να μαντέψουν τον αριθμό των νεκρών που βρίσκονται θαμμένοι μέσα στους τάφους.

Οι μαρτυρίες προέκυψαν από ανθρώπους που επέζησαν προσποιούμενοι τους νεκρούς. Ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα στις 10 Ιουνίου του 2014. Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν κρατούμενους των φυλακών της Μοσούλης, βάσει της θρησκείας τους. Οι Σιίτες υποχρεώθηκαν αν ανέβουν σε φορτηγά που τους οδήγησαν σε κοντινή ερημική τοποθεσία όπου και γαζώθηκαν από τους ενόπλους.

Σχεδόν όλες οι περιοχές που δεν βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο του ISIS κρύβουν μαζικούς τάφους, αναφέρει το AP, ενώ οι τάφοι εντοπίζονται εύκολα μιας και είναι καλυμμένοι από λίγο χώμα. Ζητούμενο, μεταξύ άλλων, είναι να ταυτοποιηθούν τα θύματα για να στοιχειοθετηθεί η γενοκτονία της φυλής των Γιαζίντι.

Πηγή: news247

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News