Ειδήσεις

Διαδικασία - παρωδία λέει η αντιπολίτευση για τις άδειες

Πυρά από την αντιπολίτευση για τις τηλεοπτικές άδειες,καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση για τον διαγωνισμό αδειοδότησης.

Πυρά από την αντιπολίτευση για τις τηλεοπτικές άδειες,καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση για τον διαγωνισμό αδειοδότησης.

Σε τηλεοπτική εκπομπή της πρωινής ζώνης, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι "η όλη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης".

Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε ευθέως λόγο για αμφιλεγόμενες ως προς τον δημοκρατικό τους χαρακτήρα πρακτικές των δημοκρατικών θεσμών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "υπάρχει έντονη η οσμή της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης. Η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξουμε τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς υπήρχαν προβλήματα, αλλά η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη".

"Διαβλητή" διαδικασία - παρωδία

Σε παρόμοιους τόνους, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νεάς Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, χαρακτήρισε σαν "διαβλητή" τη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών. Αναρωτήθηκε, δε, "για ποια αξιοπιστία μιλάμε; Γιατί δεν περίμεναν τις αποφάσεις του ΣΤΕ;"

Η κα Νάντια Γιαννακοπούλου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για μια "αντισυνταγματική διαδικασία-παρωδία", ενώ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης του ΚΚΕ απέρριψε την διαδικασία συλλήβδην ως ένα θέατρο, όπου ο λαός υποχρεώνεται να διαλέξει ανάμεσα σε παλιούς και νέους καναλάρχες ενώ κατ' ουσίαν πρόκειται απλώς για μια "αναδιανομή πίτας σε παλιά και νέα τζάκια μεταξύ καπιταλιστών".

Σχόλια