Ειδήσεις

Στην "απομόνωση" για ώρες με γκουρμέ πιάτα, για τις άδειες

Σφραγίζεται το απόγευμα το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Όλα είναι έτοιμα για την περιβόητη δημοπρασία για τη χορήγηση των τεσσάρων παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)".

Στην "απομόνωση" για ώρες

Πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης φτάνουν οι αντιπροσωπείες για να εγκατασταθούν στο κτίριο. Εκεί όσοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία της δημοπρασίας, δε θα έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο για αρκετές ώρες, μόνο ένα τηλέφωνο που θα αφήνουν μήνυμα σε περίπτωση ανάγκης.  

Κανείς από αυτούς δεν έχει πάνω του κινητό, υπολογιστή ή οτιδήποτε άλλο θα του επέτρεπε να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. Κάποιος χτυπάει την πόρτα και ένα μέλος της ομάδας πηγαίνει να την ανοίξει.

Ήδη έχουν στηθεί τα κρεβάτια-ράντζα για να φιλοξενηθούν οι συμμετέχοντες, σε περίπτωση που αισθανθούν κούραση, ωστόσο εκτός από το ιδιαίτερα πλούσιο μενού, θα έχουν στη διάθεσή τους διάφορα σάντουιτς, σαλάτες, γλυκά, γιαούρτια, παγωτά, νερά, αναψυκτικά, χυμοί, ισοτονικά, γάλα, καφές με κουλούρια, κρουασάν, κέικ, μπισκότα και τσουρέκια.

Το φαγητό που έχουν επιλέξει

Για το μεσημέρι: Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια ή Κοτόπουλο με ρύζι και λευκή σάλτσα λαχανικών ή Μπιφτέκι κοτόπουλο με λαχανικά ή Μπιφτέκι ανάμεικτο μοσχάρι 80% και χοιρινό 20% με πατάτες φούρνου ή Μοσχαράκι νουά με ρύζι και πατάτες φούρνου ή Ταλιατέλες με κιμά ή Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και κρέμα ή Μπριάμ λαχανικών φούρνου.

Για το βράδυ: Ρολό χοιρινό γεμιστό με τυριά και πιπεριές ή Ρολό χοιρινό με πατάτες φούρνου και ρύζι ή Κοτόπουλο με πατάτες ή Μουσακά ή Παστίτσιο ή Κινέζικο πιάτο γλυκόξινο κοτόπουλο με νουντλς ή Τομάτες γεμιστές με ρύζι!

Η διαδικασία

Η διαδικασία για τους εννέα παίκτες και τις τέσσερις άδειες θα είναι απλή.

Υπάλληλος της ασφάλειας παραδίδει ένα χαρτάκι διπλωμένο στα δύο. Αφού συζητήσουν για λίγα λεπτά το περιεχόμενό του, τα μέλη της ομάδας στρέφουν και πάλι την προσοχή τους στην οθόνη του μοναδικού υπολογιστή που έχουν στο χώρο. Αποφασίζουν να κάνουν νέα προσφορά, λίγο πάνω από τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Συμπληρώνουν τα στοιχεία, την εκτυπώνουν και ζητούν από τον υπεύθυνο αστυνομικό να μεταφέρει ένα άλλο χαρτάκι, πάλι διπλωμένο στα δύο, στο μέλος της ομάδας που βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα, απ' όπου η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού συντονίζει την πρώτη δημοπρασία στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα για την παροχή τηλεοπτικών αδειών.

Σχόλια