Ειδήσεις

Εργατικά Κέντρα: Πρώτα λεφτά για τους πρόσφυγες και βλέπουμε

Κραυγή αγωνίας των Εργατικών Κέντρων Κρήτης. Αυτό που ζητούν επιτακτικά είναι πρώτα να υπάρξει σχεδιασμός και χρηματοδότηση και έπειτα να υπάρξει μεταφορά προσφύγων στο νησί.

Μετά τους ξενοδόχους και άλλους φορείς του νησιού που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη μεταφορά 2.000 προσφύγων στο νησί χωρίς σχεδιασμό, προστέθηκε και η κραυγή αγωνίας των Εργατικών Κέντρων Κρήτης. Αυτό που ζητούν επιτακτικά είναι πρώτα να υπάρξει σχεδιασμός και χρηματοδότηση και έπειτα να υπάρξει μεταφορά προσφύγων καθώς διαφορετικά θα προκύψουν εικόνες ντροπής.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση:

           "Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης την Παρασκευή 26-8-2016, στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου , με κύριο θέμα το προσφυγικό  και την πρόθεση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη .

  Τα   Προεδρεία  των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου , κατέληξαν στην παρακάτω κοινή Ανακοίνωση .

      Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα μείζον εθνικό ζήτημα για το οποίο δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του .

        Σίγουρα   το   προϊόν    που   λέγεται   « τουρισμός », πρέπει να προστατευθεί , ωστόσο όμως το παραπάνω θέμα,  δεν  αφορά μόνο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Μακεδονία , αλλά όλη την Επικράτεια .

      Η Κρήτη σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της σ΄αυτό το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα,  δείχνοντας είναι πρόσωπο ξενοφοβικό ή ακόμα και ρατσιστικό .

       Να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση

      Κατόπιν τούτου και αφού η Κυβέρνηση αν αποφασίσει την εγκατάσταση προσφύγων στο Νησί μας , θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την  χρηματοδότηση μέχρι και του τελευταίου ευρώ,  για την   αξιοπρεπή  διαβίωσή τους  για όσο διάστημα φιλοξενηθούν στο νησί μας .

      Η παραπάνω χρηματοδότηση δεν  πρέπει σε καμία περίπτωση να καταλήξει σε Μ.Κ.Ο. αλλά στους φορείς που θα πρέπει να διαχειριστούν το ζήτημα .

      Τέλος θα πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας,  τόσο των προσφύγων όσο και των ελλήνων πολιτών  .

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης καλούν την Κυβέρνηση να πιέσει  τη  Ευρωπαϊκή Ενωση , να σταματήσει  τις λανθασμένες και υποκριτικές πολιτικές της , η  οποία αντί να κλείνει  τα σύνορα, να προχωρήσει σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις , έτσι  ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία  και να δοθεί δυνατότητα για επαναπατρισμό αυτών των προσφύγων ".

Σχόλια